#Λίνα Μενδώνη

Ιδρύεται Κρατική Σχολή Τεχνικών Κινηματογράφου

esos.gr
Προγραμματική Σύμβαση, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Πολιτισμού αναθέτει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και τον καθορισμό των αναγκαίων υποδομών για την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων, υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Υάκινθος. Το ΥΠΠΟ χρηματοδοτεί το έργο προϋπολογισμού 260.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
08:12 24/04/2024

Βουλή: Η συνομιλία της Λίνας Μενδώνη με τον βουλευτή Γιώργο Νικητιάδη για το θέμα της Νισύρου

Παραπολιτικά
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έχει κινηθεί νομικά κατά των δημοσιευμάτων που καταγγέλουν ότι γνώριζε από το 2021 το πρόβλημα με τον αρχαιοφύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου Νισύρου
11:01 23/04/2024

Λίνα Μενδώνη: Η δικαιοσύνη έχει το λόγο για δημοσίευμα σχετικό με την Νίσυρο

mononews.gr
Στη δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την εφημερίδας «Δημοκρατία»
23:28 22/04/2024

Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε αμέσως σε αναστολή μετά τις καταγγελίες – Το μουσείο θα ξαναλειτουργήσει το καλοκαίρι

Newsit
Νέα στοιχεία έκανε γνωστά η Λίνα Μενδώνη σε συζήτηση με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον αρχαιοφύλακα στο μουσείο της Νισύρου, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους. Ο Λίνα Μενδώνη τόνισε πως η καταγγελία στο Υπουργείο Πολιτισμού για τον αρχαιοφύλακα της Νισύρου έφτασε στις 18 Απριλίου του 2024 και αμέσως τέθηκε σε αναστολή. «Νομίζω, ... Περισσότερα To άρθρο Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε αμέσως σε αναστολή μετά τις καταγγελίες – Το μουσείο θα ξαναλειτουργήσει το καλοκαίρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
20:01 22/04/2024

Νίσυρος: Η Μενδώνη σέρνει στα δικαστήρια την εφημερίδα «Δημοκρατία» αντί να απαντήσει στις καταγγελίες για τον φύλακα

documentonews.gr
«Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία”, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσφεύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια». Αυτή είναι… Το άρθρο Νίσυρος: Η Μενδώνη σέρνει στα δικαστήρια την εφημερίδα «Δημοκρατία» αντί να απαντήσει στις καταγγελίες για τον φύλακα εμφανίστηκε πρώτα στο Documento.
14:10 22/04/2024

Νίσυρος: Με αγωγή και μηνύσεις απαντά η Λίνα Μενδώνη σε σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Newsit
Στη δικσιοσύνη προσφέγει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με αφορμή σημερινό (22.04.2024) δημοσίευμα της εφημερίσας “Δημοκρατία”, αναφορικά με την υπόθεση του 50χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους.  «Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία», η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσφεύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια», αναφέει η σχετική ανακοίνωση για το ... Περισσότερα To άρθρο Νίσυρος: Με αγωγή και μηνύσεις απαντά η Λίνα Μενδώνη σε σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:01 22/04/2024

Λίνα Μενδώνη: Το 2024 αφιερωματικό Έτος στον Λόρδο Βύρωνα

mononews.gr
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξήγγειλε την κήρυξη του 2024 ως «Αφιερωματικό Έτος στον Λόρδο Βύρωνα»
11:28 20/04/2024

Νίσυρος: Αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο φύλακα μουσείου που κατήγγειλαν ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο

paraskhnio.gr
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, τον 50χρονο φύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νισύρου, που καταγγέλθηκε από πατέρα ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό στον 10χρονο γιο του. Πλην της αναστολής καθηκόντων, το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Το άρθρο Νίσυρος: Αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο φύλακα μουσείου που κατήγγειλαν ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
15:28 18/04/2024

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη Βουλή η ανάδειξη άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς – Μενδώνη: "Ημέρα χαράς για δημιουργούς και ερμηνευτές"

Παραπολιτικά
"H διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας και η ποικιλομορφία της είναι δεδομένη και περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη λόγω των νέων συνθηκών", ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
00:00 18/04/2024

Μενδώνη: Η απώλεια του Γιάννη Φέρτη γράφει το τέλος μιας ολόκληρης ζωής αφοσιωμένης στην Τέχνη

thetoc.gr
Για έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του κάνει λόγο η Λίνα Μενδώνη.
19:09 14/04/2024

Συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη

el.gr
"Η απώλεια του Γιάννη Φέρτη, που μας άφησε σήμερα, γράφει το τέλος μιας ολόκληρης ζωής αφοσιωμένης στην Τέχνη", δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πληροφορούμενη την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Το άρθρο Συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
18:09 14/04/2024

Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών

protagon.gr
Στόχος του ΥΠΠΟ είναι η αποκατάσταση του «μοναδικού σε σημασία και διεθνούς εμβέλειας και αναφοράς αρχαιολογικού χώρου» να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2027, έκανε γνωστό η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη The post Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών appeared first on Protagon.gr.
16:09 11/04/2024

Η γραμμική γραφή Β, από το ανάκτορο της Πύλου, στο έργο διεθνούς φήμης Ιταλών αρχαιολόγων

blueskytv.gr
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσίασε στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή το δίτομο έργο των Louis Godart και Anna Sacconi, «Les archives du roi Nestor. Corpus des inscriptions en linéaire B de Pylos» (Τα αρχεία του Βασιλιά Νέστορα. Το σώμα των πινακίδων σε Γραμμική Β της Πύλου), Pasiphae XIII-XIV, Pisa-Roma, Fabrizio Serra Editore, 2019-2020, στην Ιταλική […] Η γραμμική γραφή Β, από το ανάκτορο της Πύλου, στο έργο διεθνούς φήμης Ιταλών αρχαιολόγων on BLUE SKY.
14:46 03/04/2024

Μενδώνη: Η Ελευσίνα ως πρωτεύουσα της Ευρώπης επαναπροσδιορίστηκε στον Πολιτιστικό Χάρτη

paraskhnio.gr
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρέστη σήμερα (30/3) και μίλησε στο συνέδριο «Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία», που διοργανώθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο της «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ. «Εξακολουθώ να πιστεύω», είπε η Λίνα Μενδώνη, «ότι ανάδειξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα Το άρθρο Μενδώνη: Η Ελευσίνα ως πρωτεύουσα της Ευρώπης επαναπροσδιορίστηκε στον Πολιτιστικό Χάρτη εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
19:28 30/03/2024

Λ. Μενδώνη: Συγκοινωνούντα δοχεία πολιτισμός και τουρισμός

matrix24.gr
Την προοπτική των συνεργασιών που μπορούν να αναπτυχθούν με τον δημόσιο, αλλά κυρίως με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου τα πολιτιστικά αγαθά της χώρας μας, να μετεξελιχθούν σε τουριστικά προϊόντα, τόνισε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή της [...]
20:46 28/03/2024

Πρόταση δυσπιστίας – Λίνα Μενδώνη: Εφήμερη σύμπλευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Newsbeast.gr
Εφήμερη σύμπλευση, με στόχο εκλογικά και δημοσκοπικά οφέλη, καταλόγισε στα κόμματα που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Όπως είπε, διαγκωνίζονται για την αντιπολιτευτική πρωτοκαθεδρία, σημειώνοντας ότι «η τωρινή τους σύμπραξη, η πολύ καλή συνεργασία τους, δεν είναι παρά εφήμερη. Πλειοδοτούν σε κενό αντιπολιτευτικό λόγο, προσβλέποντας σε βραχυπρόθεσμα εκλογικά και δημοσκοπικά οφέλη». Όπως παρατήρησε η υπουργός Πολιτισμού, συνασπίστηκαν μόνο για να αντιπαρατεθούν στην κυβέρνηση. Στο πεδίο όμως της κατάθεσης ουσιαστικών προτάσεων για το μέλλον της χώρας, τις θορυβώδεις καταγγελίες διαδέχεται η κατατονική σιωπή. Η κουραστική επανάληψη περί διάβρωσης του κ
16:00 27/03/2024

Η Καλαμάτα γιόρτασε διπλά… (videos)

sportstonoto.gr
Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας γιορτάζει με λαμπρότητα την εθνική επέτειο. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Λίνα Μενδώνη. Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και η 23η του Μάρτη, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης!
15:46 25/03/2024

Μενδώνη για 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη και ισχυρή να προχωρεί μπροστά

Newsbeast.gr
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα όπου, μετά το πέρας της, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ημέρα μνήμης και τιμής σε όλους αυτούς που με τη θυσία τους, το αίμα τους εξασφάλισαν στο ελληνικό έθνος την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Διπλή γιορτή σήμερα καθώς η απανταχού χριστιανοσύνη τιμά την Υπεραγία Θεοτόκο. Σήμερα που η Ευρώπη δέχεται πολλαπλές προκλήσεις με εμπόλεμες συρράξεις στο άμεσο περιβάλλον της, η Ελλάδα πρέπει ενωμένη και ισχυρή, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά σε ένα μέλλον που εξασφαλίζει ανάπτυ
15:00 25/03/2024

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

sportstonoto.gr
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός παρέστη το Σάββατο 23 Μαρτίου, στην Καλαμάτα, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την 203η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς, στις οποίες την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού: Ημέρα γιορτής και περηφάνιας! Ημέρα ευθύνης! […]
00:46 24/03/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load