#Λιποτάκτες

Αυξάνονται οι αιτήσεις ασύλου στη Γαλλία: Λιποτάκτες και απλοί πολίτες από τη Ρωσία η αιτία

hellasjournal.com
Λιποτάκτες ή απλοί πολίτες που εναντιώνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία,
14:04 13/10/2022

Όταν η Εντίθ Πιάφ ερμήνευσε την «Όμορφη πόλη» στα γαλλικά

ieidiseis.gr
Το τραγούδι «Όμορφη πόλη» στάθηκε ως αφορμή για μια ιστορική συνεργασία ανάμεσα στον Μίκη Θεοδωράκη και την Εντίθ Πιάφ.Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συνεργαστεί με πολλούς και σπουδαίους καλλιτέχνες, όμως ξεχώρισε η συνεργασία με την Εντίθ Πιάφ, όταν ερμήνευσε το τραγούδι «Όμορφη πόλη» στα γαλλικά Πρόκειται για ένα τραγούδι σε στίχους του αδερφού του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ενώ ανήκει στον κύκλο τραγουδιών «Λιποτάκτες», που συνέθεσε ο Μίκης το 1952. Οι «Λιποτάκτες» δισκογραφήθηκαν αρχικά το 1960 και την «Όμορφη πόλη» την τραγούδησε στον δίσκο εκείνος. Παρόλα αυτά, δύο μήνες αργότερα, η «Όμορφη πόλη» ξεκινάει τις ευρωπαϊκές της διαδρομές, με το τραγούδι να αποκτά γαλλικούς στίχους και γαλλικό τίτλο.
16:14 02/09/2021

Μεγάλη συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αλεξανδρούπολη

alexpolisonline.com
Μία συγκλονιστική συναυλία με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», υπό τη διεύθυνση της Μαργαρίτας - Ασπασίας Θεοδωράκη και με ερμηνευτές τον κορυφαίο Κώστα Μακεδόνα και τον ταλαντούχο Δημήτρη Κανέλλο, αφιερωμένη στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη, διοργανώνεται στην ακριτική Αλεξανδρούπολη. Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο του Πάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, σύσσωμη η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσιάζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του εμβληματικού και επαναστατικού έλληνα συνθέτη.ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω της επιβολής των αυστηρών μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό και την τήρηση αυτών, διευκρινίζεται ότι τα ε
19:33 23/09/2020

Αναμνήσεις ενός κοριτσιού με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα

monopoli.gr
Μια παράσταση μουσικής και λόγου με τίτλο "Αναμνήσεις ενός κοριτσιού με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη" στη Μουσική σκηνή Σφίγγα από το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης", Λιποτάκτες.
16:05 27/01/2020

«Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» στη ΣΦΙΓΓΑ – 3 και 10 Φεβρ.

happytv.gr
ΣΦΙΓΓΑ Δευτέρα 3 και Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 Αναμνήσεις ενός κοριτσιού με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη Μία παράσταση μουσικής και λόγου. Από το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας ¨Μίκης Θεοδωράκης¨, Λιποτάκτες. Το νέο αυτό σύνολο αποτελούν: Τραγούδι, Παναγιώτης Πετράκης Πιάνο, Δημήτρης Ανδρεάδης Κλασική κιθάρα, Δημήτρης Παπαγγελίδης Κρουστά, Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης Κείμενά της διαβάζει η Μαργαρίτα […] The post «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» στη ΣΦΙΓΓΑ – 3 και 10 Φεβρ. appeared first on HappyTv.gr.
17:49 20/01/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load