#Ντοκιμαντέρ

Οι παγκόσμιες φωτογραφίες της Sony

protagon.gr
Μια Γαλλίδα, η Ζυλιέτ Παβί, κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στα φετινά, 17α Sony World Photography Awards, με το project της «Εκστρατεία σπιράλ: Αναγκαστική αντισύλληψη και ακούσια στείρωση των γυναικών της Γροιλανδίας», με το οποίο συμμετείχε στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ. Η φωτογράφος επιλέχθηκε ανάμεσα από τους νικητές των 10 κατηγοριών του διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων Αθλητισμός, Περιβάλλον και Προσωπογραφία. Ακόμη, ο διεθνούς φήμης Σεμπαστιάο Σαλγάδο έλαβε το βραβείο Εξαιρετικής Συνεισφοράς στη Φωτογραφία για τις εκπληκτικές ασπρόμαυρες εικόνες του στη διάρκεια πέντε δεκαετιών The post Οι παγκόσμιες φωτογραφίες της Sony appeared first on Protagon.gr.
20:12 24/04/2024

«150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία»

tovima
Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου για ένα σημαντικό Ντοκιμαντέρ, με αφορμή την 150η επέτειο του Ξενοδοχείου.
19:04 24/04/2024

Ανακοίνωση των ΕΣΠΕΚ, ΣΑΠΟΕ & ΕΕΝ για το Νομοσχέδιο “ΕΚΚ & ΟΜ-Creative Greece”

eretikos.gr
Από τον Eretiko κριτικό Γιάννη Κρουσίνσκυ Παρακάτω σας μεταφέρω κατευθείαν την ανακοίνωση από τους συνεργαζόμενους Φορείς “Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου”, “Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων” & “Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ”, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις για τον υπό σύσταση δημόσιο Φορέα συνένωσης Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου & Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Αφορμή της ανακοίνωσης […]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Eretikos.gr
22:58 23/04/2024

Η συγκινητική ιστορία του Χρήστου, του μοναδικού μαθητή των Αρκιών

Newsbeast.gr
Ένα ντοκιμαντέρ που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες και αφορά τον Χρήστο, τον μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου των Αρκιών, του απομακρυσμένου αυτού νησιού των Δωδεκανήσων όπου υπάρχουν χίλιες κατσίκες, τριάντα κάτοικοι και μόνο ένα παιδί. Ο «Χρήστος, το τελευταίο παιδί» είναι το νέο ντοκιμαντέρ της Τζούλια Αμάτι, σε συμπαραγωγή Ιταλίας, Γαλλίας και Ελλάδας, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα Giornate degli Autori του Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ απέσπασε τα βραβεία FIPRESCI, ΕΡΤ και Νεότητας των Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ο Χρήστος είναι ο μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου των Αρκιών
09:00 16/04/2024

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου για την Ερεσό της Λέσβου των 70ς, από 4-4 στο Τριανόν

thebest.gr
Το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου έρχεται από τις 4 Απριλίου 2024 στο CineDoc & στον κινηματογράφο Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος στην Αθήνα, μετά την επίσημη πρεμιέρα του στο πρόσφατο, 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την πολύ επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
19:00 07/04/2024

Νέες ταινίες της εβδομάδας: «Αδέσποτα κορμιά» και «Χίμαιρα» θα σας στείλουν στο σίνεμα

Newsbeast.gr
Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σηήμερα, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ταινίες που θα σας στείλουν στο σινεμά. Η πιο σημαντική πρεμιέρα, είναι τα «Αδέσποτα κορμιά», το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από μία μερίδα φανατισμένου κοινού, για την αφίσα με την ημίγυμνη εσταυρωμένη έγκυο γυναίκα. Άνοιξε, όμως, κι έναν σημαντικό διάλογο γύρω από το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος στη σύγχρονη Ευρώπη, ενώ έφυγε με Ειδική Μνεία από το 26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πρεμιέρα, όμως, κάνει και η ενδιαφέρουσα ταινία, «Χίμαιρα» της Αλίτσε Ρορβάχερ, αλλά και «Το αγόρι του Θεού» που πρόκειται για αληθινή ιστορία.   «Αδέσποτα Κορμιά» Σκ
08:00 28/03/2024

«Μαντώ Μαυρογένη: Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής» με τους Δανδουλάκη-Νούσια

Newsbeast.gr
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συμμετέχοντας στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, θα προβάλει την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, το ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου και νομικού Γεωργίας Μπιτάκου «Μαντώ Μαυρογένη: Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το 2021 και έλαβε δύο βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης (βραβείο «Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους» και «Βραβείο Κοινού»), ενώ εντάχθηκε και στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας. Το ντοκιμαντέρ, στο οποίο συμμετέχουν η Κάτια Δανδουλάκη και ο Τάσος Νούσιας, είναι αφιερωμένο στη ζωή και τη δράση της Μαντώς Μαυρογένη (όπως
08:00 23/03/2024

26ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Τα βραβεία – και η αποτίμηση

naftemporiki.gr
Ήταν ίσως το πιο αξιοσημείωτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών, και για το εύρος των επιλογών του (κάτι που, ευτυχώς, «έγραψε» και στα βραβεία), αλλά και για το κλίμα που… 26ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Τα βραβεία – και η αποτίμηση - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
11:00 19/03/2024

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: «Χρυσός Αλέξανδρος» στον «Κλεμμένο πλανήτη μου»

lykavitos.gr
Το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος», που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 12.000 ευρώ, κατέκτησε η Φαραχνάζ Σαριφί, που συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
19:17 17/03/2024

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Δείτε φωτογραφίες

ProtoThema.gr
 Στη λίστα προεπιλογής για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ η βραβευμένη ταινία «Ο κλεμμένος πλανήτης μου»
19:00 17/03/2024

«Είμαι παιδί που μεγάλωσε με ταινίες Disney»

tanea.gr
Ο διεθνής έλληνας καλλιτέχνης, τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μιλά για τη σχέση του με τον κινηματογράφο, αλλά και την «κληρονομιά» τού 2004 είκοσι χρόνια μετά
08:00 17/03/2024

«Μια Λεσβιακή Ζωή» της ακτιβίστριας Μαρίας Cyber στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+Video)

paraskhnio.gr
Τη λεσβιακή ορατότητα μέσα από τις ιστορίες και τα βιώματα μιας γυναίκας λεσβιας στην Ελλάδα προάγει το βιβλίο της Μαρίας Cyber (Κατσικαδάκου) με τίτλο «Μια Λεσβιακή Ζωή», το οποίο παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Διαβάστε περισσότερα στην karfitsa.gr Το άρθρο «Μια Λεσβιακή Ζωή» της ακτιβίστριας Μαρίας Cyber στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+Video) εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
20:28 16/03/2024

26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Μετά τον αρχικό χαμό, η ηρεμία

documentonews.gr
Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με την απονομή των βραβείων ένα από τα πιο επεισοδιακά κινηματογραφικά φεστιβάλ Θεσσαλονίκης των τελευταίων ετών. Η… Το άρθρο 26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Μετά τον αρχικό χαμό, η ηρεμία εμφανίστηκε πρώτα στο Documento.
08:09 16/03/2024

Η ΔΕΗ στρατηγικός συνεργάτης του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

tanea.gr
«Η έμπνευση θέλει ενέργεια» για αυτό και ο Όμιλος ΔΕΗ στηρίζει συνολικά τις δραστηριότητες του πολιτιστικού φορέα του Φεστιβάλ, που γεμίζει με φως τις νύχτες της πόλης.
13:00 14/03/2024

Συγκεντρώσεις στην Αριστοτέλους παρά την απαγόρευση – Η ΕΛΑΣ απώθησε διαδηλωτές έξω από το Ολύμπιον για τα «Αδέσποτα Κορμιά»

empisteutiko.gr
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεξάγεται έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, που κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα αυτή την ώρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, μετά από το κάλεσμα διαμαρτυρίας από ακροδεξιές οργανώσεις που ζητούν την απόσυρση της αφίσας του ντοκιμαντέρ.  Λίγο μετά τις οκτώ η […] The post Συγκεντρώσεις στην Αριστοτέλους παρά την απαγόρευση – Η ΕΛΑΣ απώθησε διαδηλωτές έξω από το Ολύμπιον για τα «Αδέσποτα Κορμιά» appeared first on Empisteutiko.gr.
21:58 12/03/2024

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τιμώντας την Μαρία Κάλλας

tovima
Ειδική προβολή ενός ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε συνεργασία ΦΝΘ και Εθνικής Λυρικής Σκηνής με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση της θρυλικής ελληνίδας σοπράνο.
16:00 12/03/2024

Επίθεση κουκουλοφόρων με λοστούς στον Στέφανο Κασσελακη – Σώθηκε την τελευταία στιγμή

olympia.gr
Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης. Την ώρα που προσέρχονταν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο «Ολύμπιον», στην Θεσσαλονίκη, ομάδα αντιεξουσιαστών με λοστούς αποδοκίμασαν και κινήθηκαν εναντίον του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να πρόλαβε να μπει στο εσωτερικό του κινηματογράφου. Οι κουκουλοφόροι τού φώναξαν «σκουπίδι» και τον αποκάλεσαν «καταπιεστή»   […] Επίθεση κουκουλοφόρων με λοστούς στον Στέφανο Κασσελακη – Σώθηκε την τελευταία στιγμή - olympia
22:28 10/03/2024

Στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

mononews.gr
Κατά την άφιξή του ομάδα κουκουλοφόρων τού επιτέθηκε λεκτικά
21:28 10/03/2024

Θεσσαλονίκη: Σκοταδιστική παρέμβαση μητροπολίτη – Ζητά να «ξηλωθεί» αφίσα ταινίας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

documentonews.gr
Αλλη μια σκοδαστική παρέμβαση από την ελληνική Εκκλησία προκαλεί αίσθηση για τα αναχρονιστικά αντανακλαστικά της, αυτή τη φορά εναντίον μιας… Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Σκοταδιστική παρέμβαση μητροπολίτη – Ζητά να «ξηλωθεί» αφίσα ταινίας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ εμφανίστηκε πρώτα στο Documento.
13:09 10/03/2024

Η Λυρική Σκηνή στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

monopoli.gr
Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει με τρία ντοκιμαντέρ στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται 7-17 Μαρτίου με στρατηγικό συνεργάτη τη ΔΕΗ.
11:53 10/03/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load