#ekklisiaonline.gr

Αύριο 30 Νοεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος

ekklisiaonline.gr
Μέσα στη χορεία των δώδεκα μαθητών του Ιησού, εξέχουσα θέση κατέχει ο τιμώμενος τόσο από την ορθόδοξη όσο και την καθολική παράδοση Απόστολος Ανδρέας, ο επονομαζόμενος και Πρωτόκλητος, ο οποίος από ψαράς κατέστη «ἁλιεύς τῶν ἀνθρώπων» και αναδείχθηκε σε μέγα διδάσκαλο του μηνύματος του Χριστού. Το άρθρο Αύριο 30 Νοεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 29/11/2021

Απογραφή 2021: Παράταση προθεσμίας- Συντάξεις Ιανουαρίου 2021 ΙΚΑ

ekklisiaonline.gr
Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είναι μεγάλη. Προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος σε όσους παρέλαβαν τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής με καθυστέρηση, αλλά και σε όσους από τους υπόλοιπους επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά, δίνεται γενική παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Το άρθρο Απογραφή 2021: Παράταση προθεσμίας- Συντάξεις Ιανουαρίου 2021 ΙΚΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:28 29/11/2021

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ekklisiaonline.gr
Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Νοεμβρίου: Άγιος Άβιβος επίσκοπος Γεωργίας, Ιερομάρτυρας Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:22 29/11/2021

Άγιος Φιλούμενος: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 29 Νοεμβρίου

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Φιλούμενος κατά κόσμος Σοφοκλής γεννήθηκε στην Λευκωσία, στις 15 Οκτωβρίου 1913. Γονείς του ήταν οι Ευσεβείς Γεώργιος και Μαγδαληνή. Ήταν δίδυμος αδελφός με τον π. Ελπίδιο κατά κόσμον Αλέξανδρος και από μικροί ξεχώριχαν για την αγάπη που είχαν προς τον Θεό και γι’ αυτό από πολύ νωρίς άναψε μέσα τους η επιθυμία για τη μοναχική ζωή. Το 1927, σε ηλικία μόλις 14 ετών αναχώρησαν και οι δυο για την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, αφού πήραν την ευχή του πνευματικού τους, αλλά και των ευλαβών γονέων τους. Το άρθρο Άγιος Φιλούμενος: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 29 Νοεμβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
06:18 29/11/2021

«Γέροντα Παΐσιε, γιατί τα άγρια ζώα δεν πειράζουν τους Αγίους»

ekklisiaonline.gr
«Γέροντα Παΐσιε, γιατί τα άγρια ζώα δεν πειράζουν τους Αγίους;». Το άρθρο «Γέροντα Παΐσιε, γιατί τα άγρια ζώα δεν πειράζουν τους Αγίους» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
03:08 29/11/2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Νικήτας στον Απόστολο Ανδρέα Birmingham

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Νικήτας στον Απόστολο Ανδρέα Birmingham εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
01:24 29/11/2021

Τιμήθηκε η θυσία στο Δρίσκο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη: «Περίμενα πολλές τιμές από τούτον τον πόλεμον αλλά όχι και την τιμή να θυσιάσω τη ζωή μου για την Ελλάδα»

ekklisiaonline.gr
ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ: Τιμήθηκε η θυσία στο Δρίσκο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη. Του π. Ηλία Μάκου. Σεμνά τιμήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών, το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και την Κοινότητα Βασιλικής, στον τόπο της θυσίας του, στο Δρίσκο, όπου έπεσε μαχόμενος για την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Ηπείρου από τους Τούρκους, ο Κερκυραίος βουλευτής και ποιητής Λορέντζος Μαβίλης. Το άρθρο Τιμήθηκε η θυσία στο Δρίσκο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη: «Περίμενα πολλές τιμές από τούτον τον πόλεμον αλλά όχι και την τιμή να θυσιάσω τη ζωή μου για την Ελλάδα» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:48 29/11/2021

Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του ο Αμερικής Ελπιδοφόρος – Ένας από τους ιεράρχες που εργάστηκαν για τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας

ekklisiaonline.gr
Στις 28 Νοεμβρίου γιορτάζει τα 54α γενέθλιά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, υπέρτιμος, Έξαρχος Ωκεανών Ατλαντικού και Ειρηνικού, ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ελπιδοφόρος. Ο Ελπιδοφόρος ήταν εκείνος που το 2018 έγραψε βιβλίο για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Κίεβο το 2008. Τότε, ως Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και αρχιμανδρίτης, ο Ελπιδοφόρος είχε έρθει στο Κίεβο για να ενημερωθεί για την εκκλησιαστική κατάσταση της Ουκρανίας και να κάνει σειρά επαφών με ορθόδοξους ιεράρχες. Το άρθρο Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του ο Αμερικής Ελπιδοφόρος – Ένας από τους ιεράρχες που εργάστηκαν για τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛ
00:30 29/11/2021

Εγκαίνια του πρώτου Ναού στον Άγιο Καλλίνικο στην Ι.Μ. Εδέσσης

ekklisiaonline.gr
Το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ πραγματοποίησε τα εγκαίνια του ιερού παρεκκλησίου Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στο χωριό Μεσημέρι Εδέσσης. Το άρθρο Εγκαίνια του πρώτου Ναού στον Άγιο Καλλίνικο στην Ι.Μ. Εδέσσης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:22 29/11/2021

Άγιος Φιλούμενος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 29 Νοεμβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Από μικρός ο Άγιος Φιλούμενος αγάπησε τον Χριστό. Σε ηλικία δέκα ετών μαζί με τον αδελφό του περίμεναν να αποκοιμηθεί ο μεγαλύτερος τους αδελφός και αυτοί σηκώνονταν και προσεύχονταν κρυφά για ώρες. Το άρθρο Άγιος Φιλούμενος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 29 Νοεμβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:00 29/11/2021

Λιθανάγλυφο Αγιοθυριδο από το καθολικό της Ιεράς Μονής Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου

ekklisiaonline.gr
Λιθανάγλυφο Αγιοθυριδο από το καθολικό της Ιεράς Μονής Κρουσταλλενιας στο Οροπέδιο Λασιθίου. Το άρθρο Λιθανάγλυφο Αγιοθυριδο από το καθολικό της Ιεράς Μονής Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:50 28/11/2021

Ο Σητείας Κύριλλος δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

ekklisiaonline.gr
Μειωμένη κατά έναν είναι η λίστα των Ιεραρχών της Κρήτης που είναι δυνητικά υποψήφιοι για την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου μετά την προχθεσινή απαλλαγή του από τα καθήκοντά του λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, όπως ομόφωνα αποφάσισε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης έπειτα και από τις σχετικές γνωματεύσεις των τριών Πανεπιστημιακών γιατρών που κλήθηκαν να εξετάσουν τον Αρχιεπίσκοπο. Το άρθρο Ο Σητείας Κύριλλος δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:48 28/11/2021

Λόγος κατά την υποδοχή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού

ekklisiaonline.gr
«Καλλίνικος δοῦλος Ἰησοῦ Χριστοῦ κλητός ἐπίσκοπος … πᾶσι τοῖς οὖσιν ἐν Ἄργει Ὀρεστικῷ ἀγαπητοῖς Θεοῦ κλητοῖς ἁγίοις, χάρις ὑμῖν καί εἰρήνη ἀπό Θεοῦ πατρός ἡμῶν καί Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ» (πρβλ. Ρωμ. α´). Το άρθρο Λόγος κατά την υποδοχή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:32 28/11/2021

ΣΥΜΕΩΝ: «Η Εκκλησία είναι χώρος ευρυχωρίας, αγάπης και έκφρασης»

ekklisiaonline.gr
«Έρχομαι και απλώνω το χέρι μου, για να σας ευλογήσω όλους αλλά και για να συνεργαστώ με όλους σας. Το άρθρο ΣΥΜΕΩΝ: «Η Εκκλησία είναι χώρος ευρυχωρίας, αγάπης και έκφρασης» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:28 28/11/2021

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Άργος Ορεστικόν

ekklisiaonline.gr
Τό διήμερο Σάββατο 27 καί Κυριακή 28 Νοεμβρίου ἐ.ἔ. ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος ἐπισκέφθηκεγιά πρώτη φορά τό Ἄργος Ὀρεστικό, τήν περίφημη καί ἀρχαία πόλη τῆς Ἐπαρχίας μας καί δεύτερη ἕδρα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Καστορίας, γιά νά λειτουργήσει στόν περικαλλῆ Ἱερό Ναό τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς. Το άρθρο Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Άργος Ορεστικόν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:26 28/11/2021

Ο Λεμεσού Αθανάσιος για τον αγώνα της σωτηρίας

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Ο Λεμεσού Αθανάσιος για τον αγώνα της σωτηρίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:58 28/11/2021

ΕΦΚΑ-Συντάξεις Ιανουαρίου 2022 – Πληρωμή

ekklisiaonline.gr
Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Ιανουαρίου 2022 είναι οι εξής: Το άρθρο ΕΦΚΑ-Συντάξεις Ιανουαρίου 2022 – Πληρωμή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:48 28/11/2021

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ : Μερομήνια Χριστούγεννα 2022- Μαθητές self test

ekklisiaonline.gr
Στα μέσα Νοεμβρίου ο Νίκος Καπραβέλος ονομάζει τα σχολεία Κολαστήρια του ιού και λίγες μέρες αργότερα, το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Νοεμβρίου ζητάει να κλείσουν. Το άρθρο ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ : Μερομήνια Χριστούγεννα 2022- Μαθητές self test εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:46 28/11/2021

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ ΛΟΥΚΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ

ekklisiaonline.gr
Τήν Κυριακή 28η Νοεμβρίου τ. ἔ., ΙΓ΄ Λουκᾶ , πού στίς Ἐκκλησίες μας ἀναγινώσκεται ἡ Περικοπή τοῦ πλούσιου Ἄρχοντα τῆς Συναγωγῆς (Λουκ. ιη΄ 18-27), ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ἀκολουθούμενος ἀπό τόν Διάκονό του π. Ἀμφιλόχιο Χάϊτα ἐπισκέφθηκε τήν Ἐνορία Ἁγίων Ἀναργύρων Κοκκαλοῦς, στήν ὁποία ἐφημερεύει ὁ Παν. Ἀρχιμ. π. Ἰουστῖνος Κεφαλοῦρος. Πρόκειται γιά ἐκπλήρωση τῆς ὑποσχέσεώς του κατά τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων πού πανηγύριζε ἡ Ἐνορία ὅτι θά προσέλθη τή σημερινή Κυριακή γιά νά μετάσχη στήν Εὐχαριστιακή Σύναξη, καθότι ἀνήμερα τῆς Γιορτῆς εἶχε ὑποχρέωση νά μετάσχη στούς γιορτασμούς τῆς ἀπελευθερώσεως τῆς Ἀρναίας, ὅπου καί ἡ ἕδρα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως. Το άρθρο ΣΤ
22:22 28/11/2021

Ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:20 28/11/2021

Αλέξιος Γιαννιός: Ο Χριστός είναι Εκείνος που πραγματικά μας σώζει

ekklisiaonline.gr
Όλοι μας θα πρέπει να έχουμε πνευματικές αναζητήσεις. Ο εκκλησιασμός, η προσευχή, η νηστεία, η ελεημοσύνη, οι αγαθοεργίες, δεν τα κάνουμε για τον Θεό, αλλά για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, να ξεκολλήσει από τα γήινα πράγματα και να ενωθεί αγαπητικά με τον Χριστό. Το άρθρο Αλέξιος Γιαννιός: Ο Χριστός είναι Εκείνος που πραγματικά μας σώζει εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:18 28/11/2021

Μητροπολίτης Ταμασού: «Υπήρχε κάτι στη ζωή του που τον εμπόδιζε»

ekklisiaonline.gr
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Λεύκαρα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Οικονόμοι Σωτήριος Παπαγεωργίου και Χριστομάριος Παπασωτηρίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου. Το άρθρο Μητροπολίτης Ταμασού: «Υπήρχε κάτι στη ζωή του που τον εμπόδιζε» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:16 28/11/2021

Ευλογημένη Κυριακή στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Ευλογημένη Κυριακή στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:12 28/11/2021

Πλήθη λαού στην ιερά λιτανεία της χαριτόβρυτης λάρνακας του οσίου Αββακούμ του Θαυματουργού

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Πλήθη λαού στην ιερά λιτανεία της χαριτόβρυτης λάρνακας του οσίου Αββακούμ του Θαυματουργού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:58 28/11/2021

Ικανοποίηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας με αφρικανικές χώρες

ekklisiaonline.gr
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων που προωθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με αφρικανικές χώρες. Το άρθρο Ικανοποίηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας με αφρικανικές χώρες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:54 28/11/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load