Πανηγυρικός Εσπερινός Εισοδίων της Θεοτόκου στο Επισκοπείο Άρτης

Μητρόπολη Άρτης. Το άρθρο Πανηγυρικός Εσπερινός Εισοδίων της Θεοτόκου στο Επισκοπείο Άρτης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Εισόδια της Θεοτόκου: Έθιμα, παραδόσεις και τι γιορτάζουμε αύριο 21 Νοεμβρίου 2019

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ : Τη Μητέρα του Χριστού την αισθανόμαστε σαν τη δική μας μητέρα, γι’ αυτό την τιμούμε και τη γιορτάζουμε πολλές φορές το χρόνο. Το άρθρο Εισόδια της Θεοτόκου: Έθιμα, παραδόσεις και τι γιορτάζουμε αύριο 21 Νοεμβρίου 2019 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Ρωσία και Ουκρανία

Διάβασα μέ ἐνδιαφέρον τό βιβλίο τῆς Anne Applebaum μέ τίτλο «Ὁ κόκκινος λιμός», δηλαδή «κόκκινη πείνα» καί ὑπότιτλο «ὁ πόλεμος τοῦ Στάλιν ἐναντίον τῆς Οὐκρανίας» (ἐκδ. Ἀλεξάνδρεια, Ὀκτώβριος 2019), σέ μετάφραση τοῦ Μενέλαου Ἀστερίου, καί εἶδα ἄγνωστα σέ μένα, ἀλλά καί σέ πολλούς ἄλλους στοιχεῖα γιά τήν σχέση καί διαφορά μεταξύ Ρωσίας καί Οὐκρανίας καί ὅσα φρικιαστικά γεγονότα ἔγιναν τά ἔτη 1931-1933, μέ τήν λιμοκτονία τοῦ Οὐκρανικοῦ λαοῦ. Το άρθρο Ρωσία και Ουκρανία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Εισόδια της Θεοτόκου: «Πύλαι του Ιερού, εισδέξασθε Παρθένον, εις Άγια Αγίων»

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: «Πύλαι τοῦ Ἱεροῦ, εἰσδέξασθε Παρθένον, εἰς Ἅγια Ἁγίων». Στο πρόσωπό Της εκπληρώνονται προφητείες αιώνων που αναγγέλουν την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Το άρθρο Εισόδια της Θεοτόκου: «Πύλαι του Ιερού, εισδέξασθε Παρθένον, εις Άγια Αγίων» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Εισόδια της Θεοτόκου ΤΩΡΑ: Στιγμές συγκίνησης στο Μοναστήρι της Παναγίας μας στο Μαρκόπουλο

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ : Πλήθη λαού από κάθε γωνιά της Αττικής συρρέουν απόψε στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μαρκόπουλου Ωρωπού. Το άρθρο Εισόδια της Θεοτόκου ΤΩΡΑ: Στιγμές συγκίνησης στο Μοναστήρι της Παναγίας μας στο Μαρκόπουλο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Ε΄ Εκπαιδευτική Ημερίδα του «Εσταυρωμένου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/11, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας, η Ε΄ Εκπαιδευτική Ημερίδα του «Εσταυρωμένου», με θέμα «Πρώτες βοήθειες». Το Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» απηύθυνε σχετικό αίτημα προς το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την κατάρτιση των Εθελοντών-Συνεργατών του και την ορθή αντιμετώπιση των ποικίλων περιστατικών που συναντούν στην διακονία τους. Το άρθρο Ε΄ Εκπαιδευτική Ημερίδα του «Εσταυρωμένου» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Πρώτη Ιερατική Σύναξη του Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου Γ’

Μητρόπολη Λήμνου. Το άρθρο Πρώτη Ιερατική Σύναξη του Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου Γ’ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Εισόδια της Θεοτόκου : Η Παναγία εγκαινιάζει την ιερά ησυχία

Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και θεομητορικός θεολόγος, στην γνωστή ομιλία του εις τα Εισόδια της Θεοτόκου αναφέρει, ότι η Παναγία μας εισελθούσα εις τα Άγια των Αγίων πρώτη αυτή στον κόσμο εγκαινίασε την οδό της νήψεως, της αναβάσεως του νού εις τον Θεόν και της ενώσεως του νου του ανθρώπου με τον Θεόν, την ησυχαστική δηλαδή οδό θεώσεως του ανθρώπου. Το άρθρο Εισόδια της Θεοτόκου : Η Παναγία εγκαινιάζει την ιερά ησυχία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος, συντάξεις Οκτωβρίου 2019, ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές, δώρο Χριστουγέννων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Εξετάζεται το σενάριο του «δώρου Χριστουγέννων» αλλά σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες: δικαιούχους ΕΚΑΣ, δικαιούχους ΚΕΑ και ανέργους. Τι θα γίνει με κοινωνικό μέρισμα και ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές. Το άρθρο Δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος, συντάξεις Οκτωβρίου 2019, ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές, δώρο Χριστουγέννων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Ο Ευρίπου Χρυσόστομος προσκύνησε την Ιερά Εικόνα Παναγίας της Χρυσοπολιτίσσης

Γράφει η Μητρόπολη Παροναξίας. Το άρθρο Ο Ευρίπου Χρυσόστομος προσκύνησε την Ιερά Εικόνα Παναγίας της Χρυσοπολιτίσσης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Έως 20 Δεκεμβρίου αιτήσεις- Κοινωνικό μέρισμα δικαιούχοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Η κυβέρνηση έχει καθιερώσει από φέτος νέο σύστημα επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης με το κονδύλι να έχει αυξηθεί στα 68 εκατ. ευρώ. Το άρθρο ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Έως 20 Δεκεμβρίου αιτήσεις- Κοινωνικό μέρισμα δικαιούχοι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Εισόδια της Θεοτόκου : Οι 9 ευχές στην Παναγία

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ : «Πρεσβεία θερμή, και τείχος απροσμάχητον, ελέους πηγή, τού κόσμου καταφύγιον, εκτενώς βοώμεν σοι, Θεοτόκε Δέσποινα, πρόφθασον, και εκ κινδύνων λύτρωσαι ημάς, η μόνη ταχέως προστατεύουσα…». Το άρθρο Εισόδια της Θεοτόκου : Οι 9 ευχές στην Παναγία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Μητρόπολη Κορίνθου – ειδήσεις

Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη. Το άρθρο Μητρόπολη Κορίνθου – ειδήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Εισόδια της Θεοτόκου- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα : Ο Γέροντας Αθανάσιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ : Ποιοι γιορτάζουν σήμερα - εισόδια της Θεοτόκου. Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Το άρθρο Εισόδια της Θεοτόκου- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα : Ο Γέροντας Αθανάσιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Παιδικό Θεολογικό Εργαστήρι

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Παιδικό Θεολογικό Εργαστήρι της Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού. Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Θεολογία και Επιστήμη", είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Δρ. Γρηγόριο Λ. Κυριακόπουλο (PhD), μεταδιδακτορικό ερευνητή και διδάσκοντα στο ΕΜΠ. Τα παιδιά έγιναν για λίγο μικροί φοιτητές και επιστήμονες, μαθαίνοντας πολλά για τα αεροπλάνα αλλά και την άνωση στα υγρά. Ο Δρ. Κυριακόπουλος ανέφερε στα παιδιά επίσης ότι μέσα σε όλα τα θαυμαστά της επιστήμης, κρύβεται ο Θεός που δημιούργησε τα πάντα. Στο τέλος, ακολούθησαν πειράματα στο εργαστήριο με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μας. Το άρθρο Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Παιδικό Θεολογικό Εργαστήρι εμφανίστηκε πρώτα σ
08:09 22/11

ΕΜΥ πρόγνωση καιρού : Έκτακτο δελτίο για σήμερα 20 Νοεμβρίου- Εισόδια Θεοτόκου

ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ: ο καιρός σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και την Μακεδονία. Βαθμιαία εξασθενηση στα βορειοδυτικά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Το άρθρο ΕΜΥ πρόγνωση καιρού : Έκτακτο δελτίο για σήμερα 20 Νοεμβρίου- Εισόδια Θεοτόκου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ : Αυστηρή επιστολή Πειραιώς Σεραφείμ στην ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εὔδρομον τό στάδιον τῆς Ἁγίας Τεσσαρακοστῆς τῶν Χριστουγέννων! Ὡς διάδικος στήν μακροχρόνια δικαστική διαμάχη μέ τό Ὑπουργεῖο Παιδείας καί Θρησκευμάτων καί μέ τήν δικαίωση τεσσάρων ἀποφάσεων τῆς Ὁλομελείας τοῦ ΣτΕ 660/2018, 926/2018, 1749/2019 καί 1750/2019 χρεωστῶ νά διευκρινίσω τήν νομική πραγματικότητα. Το άρθρο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ : Αυστηρή επιστολή Πειραιώς Σεραφείμ στην ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Ευαγγέλιο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 – Εισόδια της Θεοτόκου Μαρίας

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου 2019. Εορτή της Ορθοδοξίας: Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας. Κατά Λουκά: Επίσκεψη στην οικία της Μάρθας και της Μαρίας. Η αληθινή μακαριότητα. Ευαγγελικό απόσπασμα κατά τα Εισόδια της Θεοτόκου από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 – Εισόδια της Θεοτόκου Μαρίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Λεηλάτησαν τα μνήματα σε δυο νεκροταφεία στην Φθιώτιδα

Στο έλεος τυμβωρύχων «κυνηγών» μετάλλων βρέθηκαν τα κοιμητήρια του Μαρτίνου και της Λάρυμνας του δήμου Λοκρών στην Φθιώτιδα, όπου οι συγγενείς που επισκέφθηκαν τα μνήματα των δικών τους αντίκρισαν αγανακτισμένοι πρωτοφανείς λεηλασίες και μεγάλης έκτασης φθορές. Το άρθρο Λεηλάτησαν τα μνήματα σε δυο νεκροταφεία στην Φθιώτιδα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Γιορτές και νέα κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ, επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : Οι πρώτες εκτιμήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα και επίδομα θέρμανσης. Συνέχιση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το άρθρο Γιορτές και νέα κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ, επίδομα πετρελαίου θέρμανσης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Σαρανταλείτουργο και Εισόδια Θεοτόκου γιορτή σε Ναούς – Μνημόνευση ονομάτων

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ : Κατά τήν περιοδο τῆς Τεσσαρακοστῆς τῶν Χριστουγεννων τελεῖται καθημερινῶς Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργια στούς κατωθι Ἱερούς Ναούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς Κηφισίας. Το άρθρο Σαρανταλείτουργο και Εισόδια Θεοτόκου γιορτή σε Ναούς – Μνημόνευση ονομάτων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Δικαιούχοι, ποσά, ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21, ΑΣΕΠ προκηρύξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Ποιοι αναμένεται να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα αλλά και το ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21 για το 2019. Διαβάστε αναλυτικά τα ποσά και τους δικαιούχους. Το άρθρο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Δικαιούχοι, ποσά, ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21, ΑΣΕΠ προκηρύξεις εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Πληρώνονται τώρα οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2019, Ιανουαρίου 2020, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΦΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 : Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Δεκεμβρίου 2019 την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019. Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2019 ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ. Το άρθρο Πληρώνονται τώρα οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2019, Ιανουαρίου 2020, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΦΚΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

Χριστούγεννα 2019 με επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές, ΚΕΑ επίδομα ενοικίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019 ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ : Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε νέες πληρωμές σε δικαιούχους αγροτικών προγραμμάτων. ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21, κοινωνικό μέρισμα . Πότε πληρώνονται τα επιδόματα ενοικίου και το ΚΕΑ για το μήνα Νοέμβριο καθώς και τα προνοιακά επιδόματα. Τα νέα για το επίδομα θέρμανσης. Το άρθρο Χριστούγεννα 2019 με επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές, ΚΕΑ επίδομα ενοικίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11

ΕΚΤΑΚΤΟ : Εκοιμήθη σε ηλικία 37 ετών ο Ιερέας π. Κωνσταντίνος Στάμος

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ανακοινώνει την εις Κύριον εκδημία του Πρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Στάμου, ο οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως σήμερα τα ξημερώματα, σε ηλικία 37 ετών. Το άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ : Εκοιμήθη σε ηλικία 37 ετών ο Ιερέας π. Κωνσταντίνος Στάμος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:09 22/11