#ekklisiaonline.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει Αμήν;

ekklisiaonline.gr
«Αμήν»: Ποιά η σημασία της λέξης «Αμήν»; Γνωρίζετε τι σημαίνει Αμήν; Τη δοξολογητική εκφώνηση του ιερουργού στην αρχή της Θείας Λειτουργίας με το: «Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων», έρχεται στη συνέχεια ο λαός δια του ιεροψάλτου να την επιβεβαιώσει και να την επικυρώσει με το «αμήν». Η λέξη αυτή είναι εβραϊκή και αμετάφραστη συχνά απαντάται στα αγιογραφικά και λατρευτικά κείμενα. Το άρθρο Γνωρίζετε τι σημαίνει Αμήν; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
04:53 03/12

Αεροπορικά ταξίδια με υγειονομικό «διαβατήριο εμβολιασμού»

ekklisiaonline.gr
Νέα εποχή ξεκινά για τα αεροπορικά ταξίδια από τη στιγμή που η πανδημία του κοροναϊού παραμένει σε έξαρση και συνεχίζει να πλήττει τη βιομηχανία. Προκειμένου να μπει τέλος στο «Γολγοθά» των αεροπορικών εταιρειών οι οποίες ασφυκτιούν εξαιτίας της κρίσης της Covid-19, αλλά και εκατομμυρίων ανθρώπων που πρέπει να ταξιδεύουν, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι βρίσκεται «στην τελική φάση ανάπτυξης» μιας εφαρμογής «ψηφιακού διαβατηρίου» για κινητές συσκευές που θα ενημερώνει τις αεροπορικές εταιρείες εάν οι διεθνείς ταξιδιώτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού. Το άρθρο Αεροπορικά ταξίδια με υγειονομικό «διαβατήριο εμβολιασμού» εμφανίστηκε πρώτα στο
04:11 03/12

Κύριος διασκεδάζει βουλάς εθνών, αθετεί δε λογισμούς λαών και αθετεί βουλάς αρχόντων

ekklisiaonline.gr
Όταν προ ολίγων ετών οι άνθρωποι ήσαν ταραγμένοι ότι ο Αντίχριστος έρχεται, ότι θα έλθουν πόλεμοι και άλλα παρόμοια ο π. Κλεόπας τους έλεγε με δυνατή φωνή. Το άρθρο Κύριος διασκεδάζει βουλάς εθνών, αθετεί δε λογισμούς λαών και αθετεί βουλάς αρχόντων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
02:02 03/12

Στο Πανεπιστήμιο της Εκκλησιάς

ekklisiaonline.gr
Εγώ τότε που σκεπτόμουν να φτιάξω το μοναστήρι το γυναίκειο πολλές σκέψεις επερχόντουσαν στο νου μου. Παρά πολλές πιο σπουδαία σκέψη μου ήταν να μαζέψω μερικές αδελφές μοναχές και να είναι όλες κοντά μου να με αγάπανθε εν Χριστώ και να τις αγαπαω εν Χριστώ. Το άρθρο Στο Πανεπιστήμιο της Εκκλησιάς εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:59 03/12

Να ξέρεις πως η μορφή σβήνει με τον θάνατο αλλά δεν πεθαίνει ποτέ

ekklisiaonline.gr
Να ξέρεις πως η μορφή σβήνει με τον θάνατο αλλά δεν πεθαίνει ποτέ.....ζει και υπάρχει μέσα μας όσο ζούμε και εμείς γιατί υπάρχει μέσα στην κληρονομικότητα μας στους προγόνους μας και εμείς είμαστε μιαν συνέχεια εκείνων..... ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ. Το άρθρο Να ξέρεις πως η μορφή σβήνει με τον θάνατο αλλά δεν πεθαίνει ποτέ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:56 03/12

Συντάξεις Ιανουαρίου 2021 ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΝΑΤ,ΕΦΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές

ekklisiaonline.gr
ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες) Το άρθρο Συντάξεις Ιανουαρίου 2021 ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΝΑΤ,ΕΦΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:20 03/12

ΕΚΚΛΗΣΙΑ… ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

ekklisiaonline.gr
Παρακάτω παραθέτουμε απόσπασμα από έναν λόγο περί μετανοίας του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος είναι επίκαιρος και διαχρονικός. Το άρθρο ΕΚΚΛΗΣΙΑ… ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:50 02/12

Χρυσοχοΐδης: Ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας ενόψει του Αγ. Νικολάου

ekklisiaonline.gr
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο συνάντησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και του ζήτησε τη συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης στην προσπάθεια για αυστηρή τήρηση των μέτρων ενόψει και της εορτής του Πολιούχου της πόλης, του Αγίου Νικολάου. Το άρθρο Χρυσοχοΐδης: Ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας ενόψει του Αγ. Νικολάου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:32 02/12

Επίσκεψη Σλαβόφωνων σε Μοναστήρι στην Κορέα

ekklisiaonline.gr
Την Κυριακη 15 Νοεμβρίου 2020, ο π. Ρωμανός Kavchak συνοδευόμενος από σαράντα περίπου Σλαβόφωνους πιστούς επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Καπυόνγκ, όπου παρακολούθησαν την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Σεβσαμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Σωτήριος (Τράμπας) με τη συμμετοχή του π. Ρωμανού. Το άρθρο Επίσκεψη Σλαβόφωνων σε Μοναστήρι στην Κορέα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:29 02/12

Θήβα: Ζημιές από τον σεισμό σε κοιμητήριο

ekklisiaonline.gr
Σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αθήνα. Σε μερική ετοιμότητα τέθηκε η Πολιτική Προστασία, ενώ ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Το άρθρο Θήβα: Ζημιές από τον σεισμό σε κοιμητήριο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:26 02/12

Μάξιμος: Με λυπεί ότι υπάρχει η άποψη ότι στην εκκλησία δεν κολλάει ο ιός

ekklisiaonline.gr
Την πιστή τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, με ευλάβεια «προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ» ζήτησε με δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος από το ποίμνιο, σημειώνοντας ότι αν αυτό υποδείξουν οι επιστήμονες τα Χριστούγεννα θα εορταστούν μακριά από τις εκκλησίες. Το άρθρο Μάξιμος: Με λυπεί ότι υπάρχει η άποψη ότι στην εκκλησία δεν κολλάει ο ιός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:02 02/12

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ- Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι

ekklisiaonline.gr
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσω του Facebook στη σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας https://www.facebook.com/pde.rwg/ και από την αντίστοιχη σελίδα της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. https://www.facebook.com/POMAmea.DE.NIN/live. Το άρθρο 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ- Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:54 02/12

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ : Κωδικοί μετακίνησης sms- ps5 δευτερη παρτίδα

ekklisiaonline.gr
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ υπάρχουν συζητήσεις να ανοίξουν τα κομμωτήρια από τις 14 Δεκεμβρίου, όπως και τα καταστήματα των εποχικών ειδών, κάτι για το οποίο αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Το άρθρο ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ : Κωδικοί μετακίνησης sms- ps5 δευτερη παρτίδα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:47 02/12

Ο Άγιος Πορφύριος απάντησε: Μέσω των γιατρών ο ίδιος ο Θεός ενεργεί- «Ιατρούς και φάρμακα Κύριος έδωκεν»

ekklisiaonline.gr
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ημέρα μνήμης του Αγίου Πορφυρίου. Το άρθρο Ο Άγιος Πορφύριος απάντησε: Μέσω των γιατρών ο ίδιος ο Θεός ενεργεί- «Ιατρούς και φάρμακα Κύριος έδωκεν» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:38 02/12

«Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;»: Ο παλμός της εποχής μας στο νέο παραμύθι της Αναστασίας Χριστοπούλου

ekklisiaonline.gr
Πρόσφατα ψάχνοντας κάποιο παραμύθι για το πνευματικό μου παιδί και χαζεύοντας στις νέες κυκλοφορίες, έπεσε το μάτι μου σε ένα έξυπνο μα και ιδιαίτερο για παιδικό παραμύθι τίτλο, το «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;», από τις εκδόσεις Πάπυρος και τη συγγραφέα Αναστασία Χριστοπούλου. Το άρθρο «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;»: Ο παλμός της εποχής μας στο νέο παραμύθι της Αναστασίας Χριστοπούλου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:26 02/12

+ ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ , 6-12-2020

ekklisiaonline.gr
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ Το άρθρο + ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ , 6-12-2020 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:02 02/12

Χριστέ μου γιατί ;

ekklisiaonline.gr
Χριστέ μου, πως οι παλαιοί πατέρες είχαν τη δύναμη να ζουν με απλότητα ως πτωχοί κι εμείς σήμερα ζούμε σε πανικό, διότι φοβόμαστε μήπως στερηθούμε τις ανέσεις (λόγω κρίσης)!!! Το άρθρο Χριστέ μου γιατί ; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:50 02/12

Τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, γιατρεύουν τα τραύματα της ψυχής και μεταβάλλουν την κατάθλιψη σε χαρά

ekklisiaonline.gr
Κανείς δεν υποψιάζεται μέσα στην ταραχώδη ζωή του και με την εσκοτισμένη του διάνοια τα μεγαλεία που του επιφυλάσσει η κατά Χριστόν ζωή, με φόβο Θεού και τήρηση των θείων εντολών. Το άρθρο Τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, γιατρεύουν τα τραύματα της ψυχής και μεταβάλλουν την κατάθλιψη σε χαρά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:47 02/12

Τραγικές ιστορίες βλάσφημων ανθρώπων

ekklisiaonline.gr
Ο αείμνηστος πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος, ηγούμενος τότε, γιά 50 περίπου χρόνια στό ιστορικό μοναστήρι Λογγοβάρδας στήν Πάρο, στό βιβλίο του » Πόλεμος κατά τής βλασφημίας» σημειώνει κάποια συνταρακτικά περιστατικά τά οποία νομίζουμε ότι αξίζουν γιά μία ευρύτερη δημοσιότητα. Το άρθρο Τραγικές ιστορίες βλάσφημων ανθρώπων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:38 02/12

Άκουσα μια φωνή που μου είπε, θα έρθεις στο Όρος

ekklisiaonline.gr
Άγιο Όρος: «Τον Αύγουστο του 2003 μου παρουσιάστηκαν δυνατοί πόνοι στα γόνατα. Το άρθρο Άκουσα μια φωνή που μου είπε, θα έρθεις στο Όρος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:32 02/12

ΒΑΡΒΑΡΑ : Έθιμο και συνταγή για τη μεγάλη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας- 4 Δεκεμβρίου

ekklisiaonline.gr
ΒΑΡΒΑΡΑ : Ξεκινά ο Δεκέμβρης, ξεκινούν και οι γιορτές. Ολος ο μήνας μοσχομυρίζει κανέλα και γαρίφαλο. Για να γιορτάσουν το χειμώνα, και να τιμήσουν το έθιμο της Αγ. Βαρβάρας, οι νοικοκυρές της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως της Δράμας φτιάχνουν το γλυκό της Αγ. Βαρβάρας, το γνωστό «Βαρβάρα». Το άρθρο ΒΑΡΒΑΡΑ : Έθιμο και συνταγή για τη μεγάλη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας- 4 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:23 02/12

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΑΤΗΡ ΑΝΘΙΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΑΝΗΣ ΣΚΗΤΗΣ

ekklisiaonline.gr
Αγιορειτικα Νεα. Το άρθρο ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΑΤΗΡ ΑΝΘΙΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΑΝΗΣ ΣΚΗΤΗΣ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:14 02/12

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μυρόβλυσαν εικόνες στην μοναδική Ορθόδοξη Εκκλησία στις Φιλιππίνες

ekklisiaonline.gr
Στις 13 Νοεμβρίου 2020 μετά το πέρας της εσπερινής ιεράς ακολουθίας μυρόβλυσαν στον Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ στην Μακαλανγκότα της νήσου Μιντανάο τέσσερεις εικόνες: του Σωτήρος Χριστού, της Παναγίας, του Αγίου Ιωασάφ του Μπέλγκοροντ και της Μάρτυρος Τατιανής, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της εκκλησιαστικής επαρχίας Φιλιππίνων και Βιετνάμ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ: Μυρόβλυσαν εικόνες στην μοναδική Ορθόδοξη Εκκλησία στις Φιλιππίνες εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:08 02/12

Όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους θα τον αναγνωρίσω κι εγώ στον Πατέρα μου

ekklisiaonline.gr
«Όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους ότι ανήκει σ’ εμένα, θα τον αναγνωρίσω κι εγώ για δικόν μου μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου. Όποιος όμως με απαρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον απαρνηθώ κι εγώ μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου». Το άρθρο Όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους θα τον αναγνωρίσω κι εγώ στον Πατέρα μου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:38 02/12

«13ος μισθός» στις πληρωμές! Δώρο Χριστουγέννων, Συντάξεις Ιανουαρίου 2021 ΙΚΑ ΟΓΑ

ekklisiaonline.gr
ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ : Ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων (που ισούται με έναν μισθό) θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δεν τέθηκαν καθόλου φέτος σε αναστολή από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο. Το άρθρο «13ος μισθός» στις πληρωμές! Δώρο Χριστουγέννων, Συντάξεις Ιανουαρίου 2021 ΙΚΑ ΟΓΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:32 02/12

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load