#laconialive.gr

Καλή Χρονιά!

laconialive.gr
Η ιστοσελίδα μας σας εύχεται καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και ευτυχία! Το άρθρο Καλή Χρονιά! εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
17:53 16/04/2024

Covid-19 Λακωνία: 627 νέες μολύνσεις την Τετάρτη

laconialive.gr
Σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 28.828 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 620 συμπολίτες μας, ενώ έχουμε 72 καταγεγραμμένους θανάτους. Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων 627 καταχωρήθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας. Το άρθρο Covid-19 Λακωνία: 627 νέες μολύνσεις την Τετάρτη εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
18:50 29/12/2021

Επέστρεψε στο Λιμάνι του Γυθείου το ιστορικό «βίντζι»

laconialive.gr
Το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου 2021 επανατοποθετήθηκε σε άριστη πλέον κατάσταση στην είσοδο του Λιμένα Γυθείου ο ιστορικός τροχήλατος γερανός (βίντζι), οποίος είχε αποσυρθεί με ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανατολικής Μάνης προκειμένου να επισκευαστεί και να συντηρηθεί. Το ιστορικό «βίντζι», το οποίο θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να θαυμάζουν σε αρίστη κατάσταση οι […] Το άρθρο Επέστρεψε στο Λιμάνι του Γυθείου το ιστορικό «βίντζι» εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
19:36 27/12/2021

Οινοπωλείο “Τα καλά κρασιά” Χρηστ. Κ. Μπέλπα

laconialive.gr
γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος Ο μπαρμπα-Χρήστος ο Μπέλπας ήτανε από τα μέρη του Πύργου της Ηλείας. Ποιος ξέρει σε ποιο «ταξίδι» τα κύματα της θάλασσας της ζωής τον έφεραν στη Σπάρτη! Προκομμένος, εργατικός, έξυπνος και καλός άνθρωπος ήταν, έριξε ρίζα με τη γυναίκα του, την Αντιγόνη, στη Λάκκα της Σπάρτης, γωνία Ορθίας Αρτέμιδος 92 και […] Το άρθρο Οινοπωλείο “Τα καλά κρασιά” Χρηστ. Κ. Μπέλπα εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
19:16 27/12/2021

Τα νέα μέτρα από τη Δευτέρα 3/1: Δείτε τι αλλάζει

laconialive.gr
Στην εξειδίκευση επιπλέον μέτρων, τα οποία εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του κορωνοϊού και πιο συγκεκριμένα η μετάλλαξη “Όμικρον”,  προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου έως και τις 16 Ιανουαρίου και έχουν ως εξής: Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής […] Το άρθρο Τα νέα μέτρα από τη Δευτέρα 3/1: Δείτε τι αλλάζει εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
18:42 27/12/2021

Η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης προτείνει τη συλλογή διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Γκιακ»

laconialive.gr
για τη Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης γράφει η Πηνελόπη Χριστάκου, Δασκάλα στο 4ο Δημ. Σχ. Σπάρτης Η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης διάβασε τη συλλογή διηγημάτων  του  Δημοσθένη Παπαμάρκου «Γκιακ» (εκδ. Πατάκη/σελ. 205) Το «Γκιακ» είναι μια αρβανίτικη λέξη, η οποία σημαίνει: 1. αίμα, 2 δεσμός συγγένειας που προκύπτει από κοινή καταγωγή, συγγένεια εξ αίματος, συγγενής εξ αίματος, 3. φόνος […] Το άρθρο Η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης προτείνει τη συλλογή διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Γκιακ» εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
21:00 23/12/2021

Covid-19 Λακωνία: Νέα κρούσματα την Πέμπτη 23/12

laconialive.gr
Σε 6.667 ανήλθαν στην επικράτεια τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 71 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 655 ασθενείς. Στο νομό μας σημειώθηκαν 44 νέα κρούσματα Covid-19. Το άρθρο Covid-19 Λακωνία: Νέα κρούσματα την Πέμπτη 23/12 εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
18:32 23/12/2021

Covid-19: Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα στη Λακωνία

laconialive.gr
Σε 5.641 ανήλθαν στην επικράτεια τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 69 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 665 ασθενείς. Στο νομό μας σημειώθηκαν 62 νέα κρούσματα Covid-19. Το άρθρο Covid-19: Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα στη Λακωνία εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
20:12 22/12/2021

Νέα διαδικασία επιχορήγησης ζημιών σε φυτικά μέσα παραγωγής αγροτικών εκμεταλλεύσεων στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής

laconialive.gr
Με τη θέσπιση νέας διαδικασίας για την κρατική αρωγή οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από θεομηνία έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιχορηγούνται, μέσω του πλαισίου της κρατικής αρωγής, και για ζημιές που υπέστησαν σε φυτικά μέσα παραγωγής, όπως ελαιόδεντρα ή αμπέλια, εφόσον οι ζημιές δεν καλύπτονται από τον κανονισμό ασφάλισης φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ. Η […] Το άρθρο Νέα διαδικασία επιχορήγησης ζημιών σε φυτικά μέσα παραγωγής αγροτικών εκμεταλλεύσεων στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
20:52 21/12/2021

Αυξάνονται τα διόδια για τη διαδρομή Σπάρτη – Αθήνα: Δείτε πού και πόσο

laconialive.gr
Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:00 της 1/1/2022), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022. Αυτό προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης του έργου. Από την τιμαριθμική αυτή αναπροσαρμογή προκύπτουν μικρές αυξήσεις […] Το άρθρο Αυξάνονται τα διόδια για τη διαδρομή Σπάρτη – Αθήνα: Δείτε πού και πόσο εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
20:42 21/12/2021

Αυτόματοι απινειδωτές σε κεντρική πλατεία και δημοτικό στάδιο Σπάρτης ύστερα από δωρεά

laconialive.gr
Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σπάρτης τοποθέτησε στην κεντρική πλατεία Σπάρτης σύστημα αυτόματου απινειδωτή (ΑΕD), αξιοποιώντας χρηματική δωρεά της Κας Μαρίας Ιατρίδη – Καραγιαννάκου. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση “το παραπάνω σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά προβλήματα συμπολιτών μας που θα παρουσιάσουν ένα ξαφνικό καρδιακό πρόβλημα. Ο χειρισμός του είναι εύκολος αφού ο διασώστης καθοδηγείται από […] Το άρθρο Αυτόματοι απινειδωτές σε κεντρική πλατεία και δημοτικό στάδιο Σπάρτης ύστερα από δωρεά εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
20:32 21/12/2021

Στη μέγγενη της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης η Υγεία του λαού

laconialive.gr
γράφει ο Αλέξανδρος Βουνάσης, ιατρός Ε.Σ.Υ., μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης Αν κάτι «πιέζει» το δημόσιο σύστημα Υγείας, αυτό είναι η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίηση που διαχρονικά η μία μετά την άλλη όλες οι κυβερνήσεις εντείνουν, και όχι προφανώς ένας «άγνωστος ιός» μετά από δύο χρόνια […] Το άρθρο Στη μέγγενη της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης η Υγεία του λαού εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
20:20 21/12/2021

66 νέα κρούσματα την Τρίτη 21/12 στη Λακωνία

laconialive.gr
Σε 6.424 ανήλθαν στην επικράτεια τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 85 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 661 ασθενείς. Στο νομό μας σημειώθηκαν 66 νέα κρούσματα Covid-19. Το άρθρο 66 νέα κρούσματα την Τρίτη 21/12 στη Λακωνία εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
20:02 21/12/2021

Covid-19 Λακωνία: Υψηλά τα νέα κρούσματα και τη Δευτέρα

laconialive.gr
Σε 3.689 ανήλθαν στην επικράτεια τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 85 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 670 ασθενείς. Στο νομό μας σημειώθηκαν 69 νέα κρούσματα Covid-19. Το άρθρο Covid-19 Λακωνία: Υψηλά τα νέα κρούσματα και τη Δευτέρα εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
19:06 20/12/2021

Γευστικές απολαύσεις για το γιορτινό σας τραπέζι από τα καταστήματα “Τσικάκης – Γιαννόπουλος”

laconialive.gr
Τα καταστήματα Τσικάκης – Γιαννόπουλος στολίζουν τα Χριστούγεννά σας με πλούσιες γευστικές απολαύσεις για το γιορτινό σας τραπέζι. Όπως κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες έτσι και φέτος ετοίμασαν εορταστικές προτάσεις, για να συμβάλουν στη χαρά και την απόλαυση με ποιότητα και ποικιλία. Βρείτε ιδιαίτερες ποικιλίες ορεκτικών για το εορταστικό τραπέζι & προτάσεις όπως: • ψαρονέφρι με crumble […] Το άρθρο Γευστικές απολαύσεις για το γιορτινό σας τραπέζι από τα καταστήματα “Τσικάκης – Γιαννόπουλος” εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
13:26 18/12/2021

Πνευματική Εστία και Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης μοιράζουν δώρα και χαμόγελα

laconialive.gr
Η Πνευματική Εστία Σπάρτης και το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μιας και σε λίγες μέρες φτάνουν τα Χριστούγεννα, συντονίζονται στη δράση: «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021: Συλλέγουμε τρόφιμα & παιχνίδια – Μοιράζουμε δώρα & χαμόγελα». Ζώντας σε μία περίοδο δύσκολη και προκειμένου να βοηθήσουν οικογένειες που έχουν δυσκολίες και δεν μπορούν να χαρούν τις γιορτινές […] Το άρθρο Πνευματική Εστία και Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης μοιράζουν δώρα και χαμόγελα εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
19:42 15/12/2021

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λακωνία

laconialive.gr
Σε 4.801 ανήλθαν στην επικράτεια τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 77 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 683 ασθενείς. Στο νομό μας σημειώθηκαν 65 νέα κρούσματα Covid-19. Το άρθρο Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λακωνία εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
19:28 15/12/2021

Αναστολή λειτουργίας της τρίτης λυκείου στο 1ο Λύκειο Σπάρτης

laconialive.gr
Mε απόφαση του Διευθυντού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Δρ. Αγαπίου Οικονομίδη, και κατόπιν εισηγήσεως της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της Γ΄ Τάξεως του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης από την Τρίτη 14/12 μέχρι και την Πέμπτη 23/12, εξαιτίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε περισσότερους/ες από τους/τις μισούς/ες μαθητές/τριες […] Το άρθρο Αναστολή λειτουργίας της τρίτης λυκείου στο 1ο Λύκειο Σπάρτης εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
18:48 14/12/2021

84 νέα κρούσμα στη Λακωνία την Τρίτη 14/12

laconialive.gr
Σε 5.736 ανήλθαν στην επικράτεια τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 130 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 700 ασθενείς. Στο νομό μας σημειώθηκαν 84 νέα κρούσματα Covid-19. Το άρθρο 84 νέα κρούσμα στη Λακωνία την Τρίτη 14/12 εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
18:40 14/12/2021

7/12: Αυξημένα και σήμερα τα κρούσματα στη Λακωνία

laconialive.gr
Σε 7.009 ανήλθαν στην επικράτεια τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 99 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 697 ασθενείς. Στο νομό μας σημειώθηκαν 57 νέα κρούσματα Covid-19. Το άρθρο 7/12: Αυξημένα και σήμερα τα κρούσματα στη Λακωνία εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
17:42 07/12/2021

Το πλατανόφυλλο και οι εποχές

laconialive.gr
γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος Το πλατανόφυλλο έζησε μια μικρή αλλά όμορφη ζωή. Γεννήθηκε την άνοιξη, σαν ένα μικρό μπουμπούκι, σε μια «μασχάλη» του δέντρου. Το ’θρεψε ο ήλιος κι η γη κι αέρας, μεγάλωσε μαζί με τα λουλούδια και τις πρασινάδες γύρω του, χάρηκε το καλοκαίρι και τώρα πήρε ένα όμορφο κιτρινοκόκκινο χρώμα κι ετοιμάζεται […] Το άρθρο Το πλατανόφυλλο και οι εποχές εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
19:08 06/12/2021

Αραχωβίτης-Γκιόλας: “Να δεσμευτεί ξεκάθαρα τώρα η Κυβέρνηση για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο πορτοκάλι”

laconialive.gr
“Καμία δέσμευση δεν υπήρξε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, διά του υφυπουργού Γ. Στύλιου, σχετικά με το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο πορτοκάλι, μετά τη συνάντηση φορέων παραγωγών εσπεριδοειδών, χυμοποιών, αυτοδιοικητικών και βουλευτών της Λακωνίας και της Αργολίδας για το συγκεκριμένο θέμα”, δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην […] Το άρθρο Αραχωβίτης-Γκιόλας: “Να δεσμευτεί ξεκάθαρα τώρα η Κυβέρνηση για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο πορτοκάλι” εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
18:58 06/12/2021

Αρκετά τα νέα κρούσματα στη Λακωνία τη Δευτέρα 6/12

laconialive.gr
Σε 4.943 ανήλθαν στην επικράτεια τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 116 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 714 ασθενείς. Στο νομό μας σημειώθηκαν 39 νέα κρούσματα Covid-19. Το άρθρο Αρκετά τα νέα κρούσματα στη Λακωνία τη Δευτέρα 6/12 εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
17:42 06/12/2021

Θετικός στον κορωνοϊό ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας

laconialive.gr
Με κορωνοϊό διαγνώστηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Όπως δήλωσε ο ίδιος: “Πριν το προγραμματισμένο ραντεβού μου για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου, έκανα σήμερα προληπτικό rapid test, κατά το οποίο διαγνώστηκα θετικός στον Covid-19. Δεν έχω κανένα από τα συμπτώματα, αλλά φυσικά ήδη έθεσα τον εαυτό μου σε κατ΄ οίκον καραντίνα, όπως […] Το άρθρο Θετικός στον κορωνοϊό ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
23:32 05/12/2021

3/12: Η πορεία του κορωνοϊού σε Λακωνία και επικράτεια

laconialive.gr
Σε 6.201 ανήλθαν στη χώρα μας τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 97 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 694 ασθενείς. Στο νομό μας σημειώθηκαν 24 νέα κρούσματα Covid-19. Το άρθρο 3/12: Η πορεία του κορωνοϊού σε Λακωνία και επικράτεια εμφανίστηκε πρώτα στο Laconialive.gr - Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Νέα και ειδήσεις.
16:34 04/12/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load