Εκτακτο: Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος
20:09 - 24/06/2020
«Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να ενώσουμε, μια κληρονομιά 1.500 ετών μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος» δηλώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην συνέντευξη του στην εφημερίδα Washington Post για όλη τη συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής χρήσης της Αγίας Σοφίας....
The post Εκτακτο: Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
Διαβάστε Περισσότερα στο eleftherostypos.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για Αγία Σοφία: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος
Διαβάστε το στο Ηχηρή παρέμβαση Βαρθολομαίου για την Αγία Σοφία: «Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος»
«Επιζήσαμε για 17 αιώνες και θα μείνουμε εδώ για πάντα, όπως θέλει ο Θεός», είπε σε παρέμβασή του για την...
Διαβάστε το στο ZouglaΒαρθολομαίος για Αγία Σοφία: Είμαι λυπημένος από τις δηλώσεις Ερντογάν
Στο αναλυτικό δημοσίευμα της Washigngton Post γίνεται αναφορά στην προκλητική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία.
Διαβάστε το στο tanea.grΠαρέμβαση Βαρθολομαίου για την Αγιά Σοφιά: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος
Μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος...
Διαβάστε το στο Newsbeast.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος
Λυπημένος για την επικείμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δήωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε παρέμβασή του για το θέμα.
Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει χαρακτηριστικά: «Τί μπορώ να πω ως ένας χριστιανός ιερωμένος και ως ένας Έλληνας Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί μια κληρονομιά 1.500 ετών να μας ενώνει, μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος».
Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι η ορθοδοξία θα είναι πάντοτε παρούσα στην Κωνσταντινούπολη, καθώς είναι θέλημα Θεού.
«Επιζήσαμε για 17 αιώνες και θα μείνουμε εδώ για πάντα, όπως είναι θέλημα Θεού».
Διαβάστε το στο thestival.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: Είμαι συγκλονισμένος για τα σχέδια Ερντογάν
Η δήλωσή του στην Washington Post
Διαβάστε το στο lifo.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος
Τη θλίψη του για την επικείμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε παρέμβασή του για το θέμα.
Διαβάστε το στο real.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος για Άγια Σοφιά: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο ερώτημα πόσο θα αντέξουν ακόμη οι άδειες εκκλησίες στην Πόλη ανέφερε “επιβιώσαμε για 17 αιώνες και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για πάντα, είναι θέλημα Θεού”.
Διαβάστε το στο euro2day.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος
Τη θλίψη του για την επικείμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε παρέμβασή του για το θέμα. Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει χαρακτηριστικά: «Τί μπορώ να πω ως ένας χριστιανός ιερωμένος και ως ένας Έλληνας Πατριάρχης στην...
Διαβάστε το στο crashonline.grΒαρθολομαίος για Αγία Σοφία: Είμαι λυπημένος από τις δηλώσεις Ερντογάν
Βαρθολομαίος για Αγία Σοφία: Είμαι λυπημένος από τις δηλώσεις Ερντογάν
Wed, 24/06/2020 - 22:20
Διαβάστε το στο sofokleousin.grΒαρθολομαίος για την Αγία Σοφία: Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος
Ηχηρή παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις απειλές Ερντογάν να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία. Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει χαρακτηριστικά: «Τί μπορώ να πω ως ένας χριστιανός ιερωμένος και ως ένας Έλληνας Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί μια κληρονομιά 1.500 ετών να μας ενώνει, μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος […]
The post Βαρθολομαίος για την Αγία Σοφία: Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος appeared first on Paraskhnio.gr.
Διαβάστε το στο paraskhnio.grΒαρθολομαίος-Αγιά Σοφιά: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος από τις δηλώσεις Ερντογάν
«Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να ενώσουμε, μια κληρονομιά 1.500 ετών μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος» δηλώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Το άρθρο Βαρθολομαίος-Αγιά Σοφιά: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος από τις δηλώσεις Ερντογάν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Διαβάστε το στο ekklisiaonline.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος για Αγία Σοφιά: «Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τη θλίψη του για την πιθανότητα να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφιά.
Ο Βαρθολομαίος, μιλώντας στη Washington Post, εμφανίστηκε συγκλονισμένος μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό.
«Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να ενώσουμε, μια κληρονομιά 1.500 ετών μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος» αναφέρει και προσθέτει : «Eπιζήσαμε για 17 αιώνες και θα μείνουμε εδώ για πάντα, όπως θέλει ο Θεός»
Στις 15 Ιουλίου η πρώτη προσευχή
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες στελέχη του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσαν ότι η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 1
Διαβάστε το στο pronews.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος για Αγία Σοφία: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να ενώσουμε, μια κληρονομιά 1.500 ετών μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post με αφορμή τις δηλώσεις του […]
Διαβάστε το στο politik.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος Αγιά Σοφιά: «Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος»
Πατριάρχης Βαρθολομαίος Αγιά Σοφιά: Παρέμβαση για το ζήτημα της ενδεχόμενης αλλαγής χρήσης της Αγιάς Σοφιάς έκανε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Διαβάστε το στο pagenews.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος για Αγιά Σοφιά: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος
«Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να μας ενώσει, μια κληρονομιά 1.500 ετών μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος». Αυτό αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δήλωσή του στην εφημερίδα Washington Post για το ενδεχόμενο αλλαγής χρήσης της Αγιάς Σοφιάς. Ο 80χρονος πνευματικός ηγέτης εκατομμυρίων Ορθόδοξων Χριστιανών, αναφέρει […]
The post Πατριάρχης Βαρθολομαίος για Αγιά Σοφιά: Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος appeared first on tromaktiko.
Διαβάστε το στο tromaktiko.grΠατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: "Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος"
«Επιζήσαμε για 17 αιώνες και θα μείνουμε εδώ για πάντα, όπως είναι θέλημα Θεού»
Διαβάστε το στο patrasevents.gr