Τελικά πότε είναι επικίνδυνο για την υγεία το νωπό γάλα;
18:53 - 05/07/2020
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπιστώθηκε ότι το ακατέργαστο αγελαδινό γάλα θα μπορούσε να είναι πηγή βακτηρίων ιδιαίτερα ανθεκτικών στα αντιμικροβιακά φάρμακα.
Σύμφωνα με την έρευνα, η ανάπτυξη βακτηρίων είναι δυνατή όταν το γάλα βρίσκεται απλά σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν καταναλωθούν τα βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στο γάλα, μπορούν να προκαλέσουν μολυσματικές ασθένειες σε αυτόν που το πίνει.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν περίπου 2.000 δείγματα παστεριωμένου και νωπού γάλακτος που βρίσκονταν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά ήταν πιο ισχυρή στο νωπό γάλ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr