Κι όμως, το κάνεις λάθος - Πρέπει να πίνουμε ωμό γάλα;
22:25 - 13/07/2020
ΥΓΕΙΑ
Tο 3% του πληθυσμού των ΗΠΑ καταναλώνει μη παστεριωμένο ή ωμό γάλα, το οποίο δεν έχει θερμανθεί για να σκοτώσει τα παθογόνα και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής. Το ωμό γάλα θεωρείται συχνά από τους καταναλωτές ότι διαθέτει άφθονα προβιοτικά ή υγιή βακτήρια, σε σύγκριση με το παστεριωμένο γάλα.
Οι ερευνητές δεν βρήκαν κάτι τέτοιο. Αντίθετα, το ωμό γάλα (μη παστεριωμένο) μπορεί να έχει τεράστια ποσότητα μικροβίων με ανθεκτικά γονίδια στις αντιμικροβιακές ουσίες που χρησιμοποιεί σήμερα ο άνθρωπος, εφόσον αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με νέα μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Τα βακτήρια με ανθεκτικά γονίδια, εάν μεταδοθούν σε παθογόνο, έχουν τη δυνατότητα να δ
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr