Εξτρεμιστές στην Θράκη ζητούν το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά ως ισλαμικού ιεροδιδασκαλείου: «Να διαβάσουμε το Κοράνι»
11:54 - 17/07/2020
Ακραία μηνύματα διακινούν εξτρεμιστές στην Θράκη με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ρ.Τ.Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
Έτσι κυκλοφόρησε μήνυμα μεταξύ εξτρεμιστικών κύκλων που μιλάει για «ανάγνωση του Κορανίου εντος της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, μετατροπή δηλαδή του ιερού ορθόδοξου ναού, σε μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο.
Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει κλείσει την Παναγία Σουμελά για επισκευές και συντήρηση. Με βάση τις πρόσφατες κινήσεις και δηλώσεις του κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ως τι θα ξανανοίξει ο ιερός ναός.
Την αποκάλυψη την έκανε η εφημερίδα «Εστία» και θα πρέπει το ελληνικό κράτος να ανακαλύψει ποιος διακίνησε την φήμη αυτή και γιατί και αν υ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr