Φουρνιστά καλαμαράκια όμοια με τηγανητά
14:18 - 24/07/2020
Cucina povera
Υλικά
500-600 γραμμάρια καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα (καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
20 γραμμάρια πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (Προαιρετικά)
Μαϊντανό και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τα καλαμάρια σε λωρίδες πάχους 2,5 εκατοστών. Κόψτε και τα πλοκάμια σε αντίστοιχο μέγεθος. Σε ένα μπολ ετοιμάστε το πανάρισμα, ρίχνοντας την τριμμένη φρυγανιά, την πάπρικα σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και στο πανάρισμα λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ρίξτε το μίγμα σε μια πιατέλα και προσθέστε τα καλαμάρια που έχετε αφήσει να στραγγίσουν. Ανακατέψτ
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr