Στην Τένεδο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την Αγία Παρασκευή

12:21 - 26/07/2020

ΤΕΝΕΔΟΣ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έφθασε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, μετά το μεσημέρι, στη νήσο Τένεδο, προκειμένου να προστή της πανηγύρεως της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Απόψε τελέστηκε ο εόρτιος Αναστάσιμος Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πατριάρχης.

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Το μήνυμα του πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Αγία Σοφία (βίντεο)

Το δικό του μήνυμα για την Αγία Σοφία και την μετατροπή της σε τζαμί έστειλε από την Τένεδο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.  Παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την κάλυψη του «Ομφάλιου» της Αγίας Σοφίας με χαλί, φαίνεται πως οι Τούρκοι άλλαξαν γνώμη. Συγκεκριμένα, όπως φάνηκε μετά από τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν, το λεγόμενο «Ομφάλιο» όπου στέφονταν οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες δεν καλύφθηκε με χαλί. Τελικά αυτό δεν έγινε αφού έκριναν πως πρόκειται περί ιστορικού μνημείου και δεν πρέπει να μείνει κάτω από το χαλί. Την ίδια στιγμή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από την Τένεδο, έστειλε το δικό του μήνυμα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Στη

Διαβάστε το στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο