Προς την τελική ευθεία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο;
07:23 - 27/07/2020
Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Αιγύπτου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο.Πολύ κοντά σε συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο βρίσκεται η Αθήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis.
Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Κάιρο, ενώ αποτέλεσαν και αντικείμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον Aιγύπτιο πρόεδρο Σίσι.
Μια συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επικαλύπτει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ δημιουργεί και μια διεθνή νομική διαφορά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και για διαπραγματεύσεις. Το δ
Διαβάστε Περισσότερα στο ieidiseis.gr