15χρονος Μάρτυρας: 'Τούρκος δεν γίνομαι, θα πεθάνω για τον Χριστό...'
09:07 - 23/09/2020
Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος
Τα χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς κάτω από την τουρκική σκλαβιά κινδύνευε η πίστη των Χριστιανών. Ο μάρτυρας Νικόλαος από το Καρπενήσι, εορτάζει τη μνήμη του η Εκκλησία στις 23 Σεπτεμβρίου, που βρέθηκε σε μικρή ηλικία στην Κων/πολη και εργαζόταν ως εργάτης στο παντοπωλείο του πατέρα του, ήταν αποφασισμένος να μην προδώσει το Χριστό του.
Αν και παιδί, άντεξε και στις δελεαστικές προτάσεις και στις συνεχείς πιέσεις και στα σκληρά βασανιστήρια και δεν αρνήθηκε το Χριστό.
Όχι μόνο δεν κλονίστηκε η πίστη του, αλλά προσπάθησε με το παράδειγμά του να μείνουν ακλονητοι και οι γύρω του και να μην υποχωρήσει η χριστιανική συνείδηση, καθώς συχνό ήταν στα χρόνια του το φαινόμενο τ
Διαβάστε Περισσότερα στο .romfea.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Άγιος Νικόλαος- 15χρονος Μάρτυρας: ”Τούρκος δεν γίνομαι, θα πεθάνω για τον Χριστό
«....Εγώ χριστιανός είμαι και τον Χριστό μου πιστεύω για αληθινό Θεό. Οι τιμές και τα οφίκια που μου τάζεις, δεν μου χρειάζονται. Εγώ τον Χριστό μου δεν αρνούμαι, τον Χριστό πιστεύω, για το όνομα του θα πεθάνω, Τούρκος δεν γίνομαι». Αυτή ήταν η δυναμική απάντηση του νεαρού Νικολάου στον κριτή, όταν με πλεκτάνη προσπάθησαν να τον εξισλαμίσουν.
Το άρθρο Άγιος Νικόλαος- 15χρονος Μάρτυρας: ”Τούρκος δεν γίνομαι, θα πεθάνω για τον Χριστό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr