Ψευτοπροφιτερόλ ταψιού
12:40 - 16/10/2020
Cucina povera
Υλικά
15 μπισκότα σαβουαγιάρ
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλιας
Για την κρέμα σαντιγί
2 συσκευασίες σαντιγί σε σκόνη
400 ml κρύο γάλα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
250 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 ml κρέμα γάλακτος
60 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τους κρόκους, το αλεύρι ,το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε στο μάτι και ανακατεύοντας συνεχώς, το βράζουμε μέχρι να πήξει σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε, ρίχνουμε την κάψουλα βανίλιας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας μια μεμβράνη στην επιφάνεια της κρ
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ topontiki.gr