Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου

02:22 - 21/11/2020

Γιορτή σήμερα – 21 Νοεμβρίου: Εισόδια της Θεοτόκου – Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Το άρθρο Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε Περισσότερα στο ekklisiaonline.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Η σημερινή εορτή είναι Θεομητορική, δηλαδή αφιερωμένη στη Μητέρα του Χριστού και Θεού μας. Οι Θεομητορικές εορτές καθιερώθηκαν μετά την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο (451), οπότε οριστικοποιήθηκε πανηγυρικά η πίστη της αδιαίρετης τότε Εκκλησίας στην ενανθρώπηση του Ιησού Χριστού “εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου”. Οι Θεομητορικές εορτές διακρίνονται σε μεγάλες και μικρές. Στις πρώτες περιλαμβάνονται: Το Γενέθλιο ή η Γέννηση της Θεοτόκου από τον Ιωακείμ και την Άννα (8 Σεπτεμβρίου). Τα Εισόδια της Θεοτόκου (21 Νοεμβρίου). Ο Ευαγγελισμός της (25 Μαρτίου). Η Κοίμηση και Μετάστασή της στους ουρανούς (15 Αυγούστου). Μικρές είναι ο Ακάθιστος Ύμνος (κινητή), η κατάθεση της τιμίας Εσθήτος (2 Ιουλίου)

Διαβάστε το στο

Η είσοδος της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον Ναόν

Γράφει για τη Romfea.gr ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος* Πανοσιολογιώτατε π. Αθηναγόρα υπακούοντας και στην προτροπή και παράκλησή σας, ευχαριστών εν τω προσώπω σας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την ευλογία και την άδειά του, αλλά και την οικοδεσπότη στρατηγό της ΔΕΕ κ. Πηνελόπη Μηνιάτη, απευθύνω λόγους οικοδομής επί τη ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον εορτάζοντα σήμερα Ιερό Ναΐσκο της Δ/σεως Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά τους λόγους αυτούς απευθύνω σε γνώριμους παλαιούς συνεργάτες και σπουδαστές μου στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Η Εκκλησία μας αγαπητοί, εορτάζει, κατά τη διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους δώδεκα φορέ

Διαβάστε το στο .romfea.gr

Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά

Για πρώτη φορά η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά τιμήθηκε χωρίς την παρουσία των πιστών της πόλης, λόγω των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας αντίστοιχα, τελέστηκαν κεκλεισμένων των θυρών από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, τους ιερείς και τους ιεροψάλτες. Τα άδεια στασίδια του Μητροπολιτικού Ναού έκαναν αισθητή την απουσία των Λιβαδειτών από την εορτή  της Παναγίας μας, αλλά ωσεί νοερώς μετέχοντες έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τις θερμές ικεσίες στην Υπεραγία Θεοτόκο για την εξά

Διαβάστε το στο .romfea.gr

Η γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πάτρα

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: Μέ ἱερά κατάνυξη καί εὐφροσύνη πνευματική ἑορτάτηκε στήν πόλη καί τήν ἱερά Μητρόπολη Πατρῶν, ἡ μεγάλη θεομητορική ἑορτή τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου.

Διαβάστε το στο dete.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ekklisiaonline.gr

Στέψη Βασιλιά Καρόλου Γ’: Ο Όρκος στην Εκκλησία και οι Ορθόδοξοι Ύμνοι (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΥΡΩΝΑΣ ΤΩΡΑ: Εκκλησία και λαός υποδέχτηκαν την ευωδιαστή Τιμία Κάρα του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ της Κυριακής του Παραλύτου

Τελέστηκε το Σαρανταημερο Μνημόσυνο του Γέροντος Εφραιμ Δικαιου

ΛΑΡΙΣΑ: Παράκληση στον Άγιο Νικηφόρο τον λεπρό στις 17 ΜαΪου – Εσπερινό κήρυγμα

Εορτολόγιο Κυριακή 7 Μαΐου 2023