#Εισόδια της Θεοτόκου

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Ιεροσπουδαστήριο Βαρσοβίας

vimaorthodoxias.gr
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Του Θωμά Αναστασιάδη Την ημέρα μνήμης των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, 4-12-2013 (21 Νοεμβρίου με το Π.Ε.), τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία, στο πανηγυρίζον ομώνυμο εκκλησάκι, που βρίσκεται στο κτίριο της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Βαρσοβίας. Από βραδύς έγινε ολονύχτια αγρυπνία, από τον τιτουλάριο Επίσκοπο Χαϊνόβκας κ.Παύλο, Βικάριο του Βαρσοβίας, συμπαραστατούμενος από […]
16:09 06/12/2023

Των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Παναγία την Μηλιώτισσα

vimaorthodoxias.gr
Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Ναό της Παναγίας της Μηλιώτισσας. Σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου – Παναγία Μηλιώτισσα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος του Ναού, π. Αθανάσιος Πουλέντσης, τέλεσε Αρτοκλασία. Τι γιορτάζουμε σήμερα; Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε […]
13:09 21/11/2023

Με κάθε επισημότητα η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Λαμία (Φωτό, Βίντεο)

lamianow.gr
Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Λαμία η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21η Νοεμβρίου. Αφού τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ. Συμεών ακολούθησε εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Ανθυπολοχαγό Υλικού Πολέμου κα Σωτηρία Μπόλτζη. https://youtu.be/1QSAUPmRtLY Έπειτα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα βρέθηκαν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. "Η 21η Νοεμβρίου αποτελεί διπλή εορτή, τόσο για την Ορθοδοξία όσο και για το Έθν
12:37 21/11/2023

Γιορτή σήμερα 21 Νοεμβρίου, εορτολόγιο: Εισόδια της Θεοτόκου

tilegrafimanews.gr
Εορτολόγιο: Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μάριος * Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω * Εισοδία Βιργινία Λεμονιά Πανωραία * Σουλτάνα, Σούζυ, Σούζη, Τάνια, Σουλτάνης. 21 Νοεμβρίου: Εισόδια της Θεοτόκου - Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν. Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσί
00:46 21/11/2023

Τα Εισόδια της Θεοτόκου, παράδειγμα ουσιαστικής επικοινωνίας

vimaorthodoxias.gr
Εισόδια της Θεοτόκου: Οι θεομητορικές εορτές αποτελούν υπόθεση χαράς για όλη την Εκκλησία. Η Παναγία της οποίας το πρόσωπο τιμάται με τις παραπάνω εορτές, είναι αυτή που δόξασε το ανθρώπινο γένος, αποδεχόμενη την πρόσκληση να γίνει άνθρωπος ο Θεός και να ανατείλει για όλους εμάς η περίοδος της σωτήριας. Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου […]
13:09 20/11/2023

Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

vimaorthodoxias.gr
Ι.Μ.Δημητριάδος: Τη μεγίστη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας εορτάζει η Εκκλησία μας την Τρίτη 21 Νοεμβρίου. Στην Ιερά Μητρόπολή Δημητριάδος τα Εισόδια της Θεοτόκου πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί: Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα […]
10:09 20/11/2023

«Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις….»: Σχετικές διδακτικές διηγήσεις του Αγίου Γέροντος Δανιήλ του Κατουνακιώτη

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Έλεγεν ο Γερό – Δανιήλ ότι, στην Ιερά Σκήτη του Ξενοφώντος, ο Γέροντας της Καλύβας “Εισόδια της Θεοτόκου” Γρηγόριος Ιερομόναχος, είχε υποτακτικό πολύ απλό, αγαθό και άκακο, Θεοφύλακτο ονομαζόμενον. Το άρθρο «Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις….»: Σχετικές διδακτικές διηγήσεις του Αγίου Γέροντος Δανιήλ του Κατουνακιώτη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:50 08/01/2023

Τι ήταν ο άρτος που τρεφόταν η Παναγία στα Άγια των Αγίων; – Εισόδια της Θεοτόκου

ekklisiaonline.gr
Εισόδια της Θεοτόκου: 1. Η είσοδος της Θεοτόκου στον Ναό συνδέεται με θαυμαστά γεγονότα. Όταν μιλάμε για Ναό, εννοούμε τον Ναό του Σολομώντος και όταν κάνουμε λόγο για Εισόδια στον Ναό, εννοούμε την είσοδο της Θεοτόκου στα Άγια των Αγίων. Το άρθρο Τι ήταν ο άρτος που τρεφόταν η Παναγία στα Άγια των Αγίων; – Εισόδια της Θεοτόκου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:10 31/12/2022

Το μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας για τα Εισόδια της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Καθήκον των γονέων είναι να μοιράζονται την πίστη τους και την εκκλησιαστική ζωή με τα παιδιά τους. Αυτά είπε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας για την σημερινή εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου (με το παλαιό ημερολόγιο), στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος, στη Τιφλίδα. Το άρθρο Το μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας για τα Εισόδια της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:08 04/12/2022

Το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας αναβίωσε τα πολυσπόρια! (φωτό)

irafina.gr
Τα πολυσπόρια, που γιορτάζονται σε πολλά μέρη της Ελλάδος στα Εισόδια της Θεοτόκου, αναβίωσαν οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας. Το Δ.Σ. του ΛΕΡ ετοίμασε το καζάνι με τα όσπρια, τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς και το μέλι,τα οποία μοιράστηκαν σε όλους, ενώ ο καθένας συμμετείχε με τον μεζέ ή το ποτό του. […]
10:42 25/11/2022

Λαμπρό συλλείτουργο για τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ρεθύμνης

ekklisiaonline.gr
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή εορτάσθηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Το άρθρο Λαμπρό συλλείτουργο για τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ρεθύμνης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:08 22/11/2022

Η Παναγιά προστατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις: Χρόνια πολλά σε όλους σας!

ekklisiaonline.gr
Η 21η Νοεμβρίου είναι η μέρα που η Ορθοδοξίας εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου η οποία είναι Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος. Το άρθρο Η Παναγιά προστατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις: Χρόνια πολλά σε όλους σας! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:48 22/11/2022

Με τη συμμετοχή του Σεβ. Ποιμενάρχη μας ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Λεωνίδιο

ekklisiaonline.gr
Με λαμπρότητα το Λεωνίδιο εόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας Έλωνας. Το άρθρο Με τη συμμετοχή του Σεβ. Ποιμενάρχη μας ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Λεωνίδιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:44 22/11/2022

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ekklisiaonline.gr
Σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, η εκκλησία μας γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Ναό του Σολομώντα. Τα Εισόδια της Θεοτόκου είναι μια από τις σημαντικότερες Θεομητορικές εορτές και πολλές εκκλησίες αλλά και μοναστήρια πανηγυρίζουν στη χώρα μας. Το άρθρο ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:10 22/11/2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Θήβα για τα Εισόδια της Θεοτόκου

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ Το άρθρο Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Θήβα για τα Εισόδια της Θεοτόκου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:04 21/11/2022

Αμφίκλεια: Ημέρα γιορτής και λαμπρών εορτασμών – ΕΙΚΟΝΕΣ

lamianow.gr
Το μήνυμα της Δημάρχου Αθανασίας Στιβακτή  Σήμερα η Αμφίκλεια εορτάζει! Έχει ενδυθεί τα “γιορτινά” της για να τιμήσει με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα μία εκ των μεγαλύτερων Θεομητορικών εορτών της Εκκλησίας μας, τα Εισόδια της Θεοτόκου που είναι και Πολιούχος της Κοινότητας. Η 21η Νοεμβρίου υπήρξε ανέκαθεν μία ημερομηνία ξεχωριστή και σημαντική τόσο για την […]
16:06 21/11/2022

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

ekklisiaonline.gr
Στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων του σε πολλές ενορίες και Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022 μετέβη στην ενορία των Κήπων επαρχίας Κονιστρών και συγκεκριμένα στον φερώνυμο Θεομητορικό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Το άρθρο Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:38 21/11/2022

Εισόδια της Θεοτόκου: Σύναξη της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Κίμωλο

ekklisiaonline.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Το άρθρο Εισόδια της Θεοτόκου: Σύναξη της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Κίμωλο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:26 21/11/2022

Aνδρέας Κατσανιώτης για Ένοπλες δυνάμεις: «Χρόνια πολλά στους προστάτες μας»

dete.gr
«Τα Εισόδια της Θεοτόκου αποτελούν μεγάλη γιορτή για τον Οικουμενικό Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter. «Χρόνια πολλά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους προστάτες της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας », προσθέτει.
13:04 21/11/2022

Ένοπλες Δυνάμεις: Πότε καθιερώθηκε να εορτάζουν στα Εισόδια της Θεοτόκου – Για ποιο λόγο

ekklisiaonline.gr
Η σημερινή ημέρα, 21η Νοεμβρίου, είναι από τις μεγαλύτερες θεομητορικές εορτές της Ορθοδοξίας. Η Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου και συγχρόνως η Πολιτεία τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Πότε καθιερώθηκε, όμως, αυτός ο διπλός εορτασμός και για ποιο λόγο; Το άρθρο Ένοπλες Δυνάμεις: Πότε καθιερώθηκε να εορτάζουν στα Εισόδια της Θεοτόκου – Για ποιο λόγο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:28 21/11/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load