Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος – Γιορτή σήμερα 5 Δεκεμβρίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

00:06 - 05/12/2020

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου τιμά σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Σάββας καταγόταν από ένα χωριό της Καππαδοκίας, το Μουταλάσκη. Ήταν γιος ευσεβών γονέων, του Ιωάννη και της Σοφίας. Από πολύ μικρός γνώρισε τις Θείες βουλές και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναστικό βίο. Είχε τόση πίστη που κάποτε […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος: Εορτάζει σήμερα 5 Δεκεμβρίου-Ποιος ήταν-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ο Άγιος θεωρείται ότι στηρίζει τον αγώνα των ανθρώπων που The post Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος: Εορτάζει σήμερα 5 Δεκεμβρίου-Ποιος ήταν-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Διαβάστε το στο newsitamea.gr

Όσιος Σάββας ο Ηγιασμένος : Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Δεκεμβρίου

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους εκφραστές του ορθόδοξου μοναχισμού, του Οσίου Σάββα του ηγιασμένου, καθώς και του μάρτυρα Διογένη. Το άρθρο Όσιος Σάββας ο Ηγιασμένος : Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Σαν σήμερα, Γιορτή σήμερα 5 Δεκεμβρίου, εορτολόγιο

Εορτολόγιο: Διογένης. Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη. 5 Δεκεμβρίου: Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος – Ο Άγιος Σάββας καταγόταν από το χωριό Μουταλάσκη της Καππαδοκίας και ήταν γιος ευσεβών γονέων, του Ιωάννη και της Σοφίας . Από πολύ νωρίς γνώρισε τις θείες βουλές και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναστικό βίο. Είχε τόση πίστη που κάποτε […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr

Ποιος ήταν ο Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος, που τιμάται στις 5 Δεκεμβρίου

Τη μνήμη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου τιμά σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία

Διαβάστε το στο ekriti.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο