Σύλληψη της Αγίας Άννης – Γιορτή σήμερα 9 Δεκεμβρίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

00:07 - 09/12/2020

Γιορτή σήμερα: Τη Σύλληψη της Αγίας Άννης τιμά σήμερα, 9 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας. Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλεέμ, απέκτησε τρεις θυγατέρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Σήμερα η σύλληψη της Αγίας Άννης – Tι ακριβώς γιορτάζουμε στου Δεκέμβρη τις 9

Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της ... Διαβάστε περισσότερα To άρθρο Σήμερα η σύλληψη της Αγίας Άννης – Tι ακριβώς γιορτάζουμε στου Δεκέμβρη τις 9 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε το στο

Σύλληψη της Αγίας Άννης: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 9 Δεκεμβρίου

Σύλληψη της Αγίας Άννης: Στις 9 Δεκεμβρίου, εορτάζουμε τη σύλληψη της Αγίας Άννης, την ημέρα δηλαδή που έμεινε έγκυος η Άννα την Μητέρα όλου του κόσμου, την Παναγία. Αν και δεν γίνεται καμία αναφορά σε κάποιο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, για το πρόσωπο της Μητέρας της Θεοτόκου, της Αγίας Άννας, εντούτοις κατέχει περίοπτη θέση στην ευσέβεια της Εκκλησίας μας. Το άρθρο Σύλληψη της Αγίας Άννης: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 9 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Εορτολόγιο : Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου- Αγία Άννα Γιορτή

Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Παναγίας και θεωρείται προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών επειδή η ίδια τεκνοποίησε σε μεγάλη ηλικία. Η μνήμη της τιμάται στις 9 Δεκεμβρίου. Το άρθρο Εορτολόγιο : Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου- Αγία Άννα Γιορτή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο