Κοκκινιστό μοσχαράκι με πετιμέζι και τραχανά
14:01 - 27/01/2021
Cucina poveraΥλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
½ φλιτζάνι κρασί (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
2 δαφνόφυλλα
1 καρότο σε ροδέλες
1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ξινό τραχανά
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και σοτάρουμε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
Μπορούμε να το κάνουμε σε 2 δόσεις αν η ποσότητα του κρέατος είναι μεγάλη και η κατσαρόλα μικρή.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε κι αυτ
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr