#Ελαιόλαδο

Ακρίβεια: «Ράλι» τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Πότε θα δουν μειώσεις οι καταναλωτές

tilegrafimanews.gr
Από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα είναι ορατές στους καταναλωτές οι μειώσεις τιμών στα είδη σούπερ μάρκετ, λόγω της εφαρμογής των μέτρων του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ όπως σχολιάζουν στελέχη της αγοράς, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του πληθωρισμού τροφίμων. Λίγες μέρες πριν την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας, τα οποία ξεκινάνε την 1η Μαρτίου, το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε νέα παρέμβαση για το “μπλοκάρισμα” των ανατιμήσεων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το “ράλι” τιμών στα τρόφιμα συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο, αν και καταγράφηκε μια μικρή αποκλιμάκωση του ρυθμού ανόδου του πληθωρισμού. Κι αυτό την ώρα που ένας από τους παράγοντες που τροφοδ
15:46 17/02/2024

Ζουμερός & υγιεινός! Συνταγή για φρέσκο σολομό

koolnews.gr
Χωρίς αμφιβολία η εποχή του ψαριού! Γι’ αυτό σήμερα σκεφτήκαμε να σου προτείνουμε μία light και νόστιμη συνταγή για σολομό, που ταιριάζει μοναδικά με χωριάτικη σαλάτα ή ψητά λαχανικά. Υλικά 2 φιλέτα σολομού 100 γραμμ. μουστάρδα Χυμός και ξύσμα 1 πορτοκαλιού Χυμός και ξύσμα 2 λεμονιών 2 κουταλιές της  σούπας άνηθο ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο Αλάτι & […] The post Ζουμερός & υγιεινός! Συνταγή για φρέσκο σολομό appeared first on Koolnews.gr.
10:58 03/02/2024

Ελαιόλαδο: Πολλαπλασιάζονται οι απάτες – Πώς μπορείτε να τις εντοπίσετε;

eleftherostypos.gr
χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά Αν παραγγείλετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο εστιατόριο αυτές τις μέρες, καλύτερα να ελέγξετε προσεκτικά την ετικέτα. Σύμφωνα με την Ευρωπόλ, η πώληση νοθευμένου ή ψεύτικου ελαιολάδου έχει γίνει “κοινή πρακτική“. Η προειδοποίηση ήρθε μετά την κατάσχεση από τις αρχές 260.000 λίτρων παραποιημένου προϊόντος σε συντονισμένες επιδρομές στην Ιταλία και την Ισπανία, τον Νοέμβριο. Λιγότερο από δύο μήνες […] Το άρθρο Ελαιόλαδο: Πολλαπλασιάζονται οι απάτες – Πώς μπορείτε να τις εντοπίσετε; εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
16:00 17/01/2024

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για ακρίβεια: «Πού θα βρούμε πιο φθηνό βρεφικό γάλα; Στο Αγρίνιο ή στη Στοκχόλμη;»

agrinionews.gr
«Επικαλούμενοι γεωπολιτικές αναταράξεις, προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τιμές στην ενέργεια, αστρικές συστοιχίες κ.α. τα καρτέλ των ολιγοπωλίων και πολυεθνικές προχωρούν διαρκώς και ανενόχλητες σε ανατιμήσεις για να μεγιστοποιήσουν τα υπερκέρδη τους», υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά αυτή αναφέρει: «Στην Ελλάδα του 2024 ένας οποιοσδήποτε ουδέτερος παρατηρητής μπορεί να αντιληφθεί την εφαρμογή και διατήρηση ενός σκληρού νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου (μη τον πούμε καπιταλιστικό και εξοργιστούν κάποιοι) όπου: - Ο φτωχός καθημερινά γίνεται φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος. - Ο μισθός δε φτάνει να βγει το 15θημερο - Κατα
12:46 10/01/2024

Ακριβότερο έως και 11,4% το γιορτινό τραπέζι - Ελαιόλαδο, κρέας, λαχανικά ανεβάζουν το κόστος

Cnn.gr
Από 103,10 έως 140,76 ευρώ εκτιμάται πως θα κοστίσει χριστουγεννιάτικο τραπέζι 6 έως 8 ατόμων τις φετινές γιορτές, αυξημένο κατά 10,8% έως 11,8% σε σύγκριση με πέρσι.Περισσότερα...
13:37 21/12/2023

Δίχως τέλος η πώληση νοθευμένου λαδιού – 70χρονη είχε 3,5 τόνους 

lamianow.gr
Στη σύλληψη μιας 70χρονης ημεδαπής για πώληση λαδιού αμφιβόλου ποιότητας σε λαϊκή αγορά της Έδεσσας, στην Πέλλα, προχώρησαν χθες Πέμπτη 9 Νοεμβρίου αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας. Η 70χρονη συνελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε να ασκεί υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 31 πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 5 λίτρων το καθένα, που περιείχαν έλαιο αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως, ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα οποία απέκρυπτε σε όχημα ιδιοκτησίας της. Η γυναίκα πουλούσε τα πέντε λίτρα λάδι είκοσι ευρώ. Κατασχέθηκαν από την ΕΛΑΣ 699 δοχεία που περιείχαν 3.495 λίτρα λαδιού Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 70χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 668 πανομοιότυπα δοχεία
17:37 10/11/2023

Ελαιόλαδο: Προλαμβάνει όντως την πρώιμη γήρανση; – Πώς θα το εφαρμόσετε σωστά;

instyle.gr
Είναι παράξενο πώς ένα τόσο απλό συστατικό μπορεί να είναι το μυστικό της απόλυτης ομορφιάς. Το ελαιόλαδο, η κληρονομιά της ελληνικής γης, όχι μόνο αποτελεί τον πυρήνα της μεσογειακής διατροφής αλλά προσφέρει πολλά και στην επιδερμίδα μας. Ένα προϊόν πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και ενυδατικές ιδιότητες, αποδεικνύει ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ομορφιάς που αξίζει να […] The post Ελαιόλαδο: Προλαμβάνει όντως την πρώιμη γήρανση; – Πώς θα το εφαρμόσετε σωστά; appeared first on InStyle.
17:46 02/11/2023

Ελαιόλαδο: Πλιάτσικο σε ελαιώνες – Πού θα φτάσει η τιμή του τενεκέ

empisteutiko.gr
Ξεκίνησε η ελαιοκομική περίοδος και βρίσκονται σε έξαρση βρίσκονται οι κλοπές ελαιοκαρπών, αλλά και ελαιολάδου. Ειδικότερα στη Χαλκιδική καταγγέλονται κλοπές σακιών με ελιές που έχουν μαζέψει παραγωγοί στα χωράφια. Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον παρακολουθούν τη φετινή ελαιοκομική σεζόν καταναλωτές και παραγωγοί αφού το ράλι στις τιμές του ελαιόλαδου καταγράφει ιστορικά ρεκόρ. Και μπορεί οι καταναλωτές να ανησυχούν […] The post Ελαιόλαδο: Πλιάτσικο σε ελαιώνες – Πού θα φτάσει η τιμή του τενεκέ appeared first on Empisteutiko.gr.
18:58 29/10/2023

Ελαιόλαδο: Σε εξωφρενικά επίπεδα η τιμή του – Αυξάνονται τα περιστατικά νοθείας και κλοπής

eleftherostypos.gr
Τιμές ρεκόρ στο ελαιόλαδο στην Λακωνία, που αναμένεται να φέρει τιμή ρεκόρ και στο ράφι για τον καταναλωτή. Με τιμή έναρξης για τη χονδρική τα 9,25 ευρώ μέχρι να φτάσει στο τραπέζι των πολιτών, η τιμή του ελαιολάδου μπορεί να φτάσει κοντά στα 20 ευρώ το λίτρο ή και να τα ξεπεράσει. Η τιμή έφτασε […] Το άρθρο Ελαιόλαδο: Σε εξωφρενικά επίπεδα η τιμή του – Αυξάνονται τα περιστατικά νοθείας και κλοπής εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
19:00 25/10/2023

Ελαιόλαδο: Στα 170 ευρώ το δοχείο – Είδος πολυτελείας για τα νοικοκυριά

lamianow.gr
Η πτώση της φετινής παραγωγής κατά 70% μετατρέπει το ελαιόλαδο σε είδος πολυτελείας… Με τη μέση τιμή ενός δοχείου να αναμένεται να διαμορφωθεί στα 170 ευρώ, το ελαιόλαδο θα γίνει είδος πολυτελείας φέτος. Αιτία η μείωση της παραγωγής κατά 70% λόγω κλιματικής αλλαγής και ήπιου χειμώνα. «Η τιμή που φεύγει το λίτρο το λάδι από […] The post Ελαιόλαδο: Στα 170 ευρώ το δοχείο – Είδος πολυτελείας για τα νοικοκυριά appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.
08:37 25/10/2023

Ελαιόλαδο: 100% αυξήθηκε η τιμή του μέσα σε δύο μήνες – Παραδείγματα

empisteutiko.gr
Το λάδι… λαδάκι θα πουν οι καταναλωτές φέτος, οι οποίοι αδυνατούν να το αγοράσουν. Παραγωγός εξηγεί για ποιο λόγο σκαρφάλωσε στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου Η ακρίβεια καλπάζει και οι τιμές ανεβαίνουν στα ύψη για πολλά αγαθά, με την αύξηση στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να προκαλεί σοκ στους καταναλωτές. Όπως είναι ήδη γνωστό από τα 3,5 […] The post Ελαιόλαδο: 100% αυξήθηκε η τιμή του μέσα σε δύο μήνες – Παραδείγματα appeared first on Empisteutiko.gr.
11:58 07/10/2023

«Ζαλίζει» η νέα τιμή στο Ελαιόλαδο, πόσο θα πάει: Έτσι θα μπουν μικροτσίπ στις ελιές – Επι ποδός και σεκιούριτι

logiastarata.gr
«Ζαλίζει» η νέα τιμή που θα πουλιέται το ελαιόλαδο στο άμεσο μέλλον, με τον Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιουργών Ηρακλείου να μιλάει για 15 ευρώ το λίτρο. «Είναι απρόβλεπτη η τιμή του ελαιολάδου, θα κρατηθεί υψηλή» τόνισε μιλώντας στον ANT1. «Οι εκτιμήσεις τη αγοράς να θέλουν το ελαιόλαδο να φτάνει ακόμη και στα 15 ευρώ το […] The post «Ζαλίζει» η νέα τιμή στο Ελαιόλαδο, πόσο θα πάει: Έτσι θα μπουν μικροτσίπ στις ελιές – Επι ποδός και σεκιούριτι appeared first on Λόγια-Σταράτα.
17:01 05/10/2023

Ελαιόλαδο… όπως VIP: Βάζουν security και μικροτσίπ στους ελαιώνες

lamianow.gr
Security στα λιόφυτα και μικροτσίπ στον ελαιόκαρπο; Και, όμως, αυτά τα ενδεχόμενα, που σε παλαιότερες εποχές μάλλον θα έμοιαζαν με ανέκδοτο, συζητούν ήδη παραγωγοί και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγοράς του ελαιολάδου, ενός προϊόντος που, μετά από συνεχόμενες ανατιμήσεις, έχει φτάσει να είναι «χρυσός», όχι μόνο για τους ελαιοκαλλιεργητές, αλλά και για όσους πιθανώς […] The post Ελαιόλαδο… όπως VIP: Βάζουν security και μικροτσίπ στους ελαιώνες appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.
15:37 02/10/2023

Σοκ !!! ……Φάκελος: “Ακρίβεια” – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

tilegrafimanews.gr
 Ολους μας απασχολεί η ακρίβεια τα σούπερ μάρκετ αλλάζουν συνεχώς τιμές στα προϊόντα με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η ακρίβεια που οδηγεί σε απόγνωση τα νοικοκυριά. Τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που αφορούν τον υπολογισμό του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ανέλυσε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», παρουσιάζοντας πόσο έχει επηρεάσει η ακρίβεια τις συνήθειες, αλλά και τον τρόπο διατροφής των καταναλωτών. Απόδειξη της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημα των καταναλωτών είναι ότι από το 2021 μέχρι σήμερα, τα είδη διατροφής έχουν αυξηθεί κατά περίπου 37%, ενώ η μείωση της δαπάνης (σε όγκο) υπολογίζεται σε περίπου 10%. Αλλά το ποσοστό ποικίλλει με την κατηγορία του τροφίμου. Για παράδειγμα,
18:46 01/09/2023

Ελαιόλαδο: Ενώ αυξήθηκε η παραγωγή, κάνουν πανηγύρι στην πλάτη των Ελλήνων!

olympia.gr
Τι συμβαίνει με την τιμή του #ελαιόλαδου? Εξάγουμε αδιαφορώντας για την εγχώρια ζήτηση που αφήνεται στην υπερβολική #ακρίβεια? Υπάρχει αισχροκέρδεια? Το 22 η παραγωγή στην Ελλάδα αυξήθηκε 47% & η τιμή στο ράφι αυξήθηκε 20%. 2020-22: Η παραγωγή αυξήθηκε 23,6% & η τιμή 40,5%! Τι συμβαίνει με την τιμή του #ελαιόλαδου? Εξάγουμε αδιαφορώντας για την […] Ελαιόλαδο: Ενώ αυξήθηκε η παραγωγή, κάνουν πανηγύρι στην πλάτη των Ελλήνων! - olympia
11:28 31/08/2023

Ελαιόλαδο από χρυσάφι: Πέφτουν τα σαγόνια από τιμή ρεκόρ. Γιατί έρχονται ελλείψεις

fimes.gr
Γιατί είναι εκτός ελέγχου οι τιμές στο ελαιόλαδο και εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν και ελλείψεις στην αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα; Ακριβό μου ελαιόλαδο. Κάπως έτσι αναφέρονται πλέον οι πολίτες σε ένα από τα είδη που είναι πρώτης ανάγκης, αλλά η τιμή του έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Ελαιόλαδο από χρυσάφι: Πέφτουν τα σαγόνια από τιμή ρεκόρ. Γιατί έρχονται ελλείψεις.
23:37 30/08/2023

Μοσχάρι με κρέμα γάλακτος

tilegrafimanews.gr
Συνταγές μαγειρικής Υλικά για 2-4 άτομα. 1 κιλό μοσχαράκι 1 κουτί κρέμα γάλακτος 1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα ή κομμένα Ελαιόλαδο Κρεμμύδι για το τσιγάρισμα Σκόρδο Αλάτι Πιπέρι [irp posts="115747" name="Νηστίσιμοι γαριδοκεφτέδες"] Εκτέλεση Όπως αναφέρει το sidagi.gr βράζετε το μοσχαρίσιο κρέας σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε λίγο τα μανιτάρια. Μεταφέρετε το κρέας σε άλλη κατσαρόλα όπου το τσιγαρίζετε με λίγο λάδι, προσθέτοντας το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, για να τσιγαριστούν και αυτά. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτετε δύο ποτήρια νερό και αφήνετε το κρέας να βράσει για 35 λεπτά. Στο χρόνο αυτό, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αφήνε
14:46 20/08/2023

Καταναλωτικός πατριωτισμός: Αγοράζουμε Ελληνικά προϊοντα

olympia.gr
Αυξάνεται ο καταναλωτικός πατριωτισμός των Ελλήνων, εκείνων δηλαδή, που προτιμούν να βάλουν στο καλάθι τους Ελληνικά προϊόντα, ακόμη κι αν αυτά είναι ελάχιστα ακριβότερα σε τιμή, από εκείνα που εισάγουν οι πολυεθνικές. Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα ψάρια, τα ελληνικά ζυμαρικά, το Ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα όσπρια, το γιαούρτι, […] Καταναλωτικός πατριωτισμός: Αγοράζουμε Ελληνικά προϊοντα - olympia
09:28 27/07/2023

Νέα διάκριση – χρυσό βραβείο για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “The Rector” (Ο Πρύτανης) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας!

myvolos.net
Πρώτο των πρώτων, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «The Rector» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας! Στον διαγωνισμό ΚΟΤΙΝΟΣ 2023, απέσπασε το μοναδικό Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία των Βιολογικών Ελαιόλαδων Ήπιας Έντασης.Η απονομή των Βραβείων έγινε, πρόσφατα, στην ιστορική αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, με την παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, Περιφερειών, Δήμων, Οργανισμών και Φορέων.Ο Διαγωνισμός των Βραβείων […]
19:46 08/07/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load