Αποχυμωτής ή μπλέντερ: Πότε ο χυμός είναι πιο υγιεινός κι θρεπτικός
10:10 - 12/02/2021
ΥΓΕΙΑ
Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν πρώτης τάξης πηγή θρεπτικών συστατικών, για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα.
Πώς επηρεάζει όμως ο τρόπος παρασκευής τη θρεπτική αξία του χυμού; Τι χάνετε ή κερδίζετε όταν επιλέγετε να στείψετε τα φρούτα αντί να τα πολτοποιήσετε και αντιστρόφως;
Έρευνα που δημοσιεύεται στο ACS Food Science & Technology αποκαλύπτει κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με την τεχνική παρασκευής και πώς επηρεάζει τη συγκέντρωση των ωφέλιμων φυτοχημικών και αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχονται στα φρούτα και λαχανικά.
Η διαδικασία της αποχύμωσης, εξηγούν οι καθηγητές Junyi Wang, Guddadarangavvanahally Jayaprakasha και Bhimanagouda Patil από το
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr