#Έρευνα

O Οργανισμός του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

esos.gr
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Οργανισμός του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» (ΕΚΕΦΕ «Δ»). Πατήστε  εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ
07:12 25/04/2024

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών: Ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Έβρο

alexpolisonline.com
Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων που θανατώνουν ανυπολόγιστο αριθμό ζώων κάθε χρόνο στην Ελληνική ύπαιθρο, αυτή τη φορά με ρεκόρ δηλητηριασμένων ζώων. Σε αυτή την περίπτωση, και για πολλοστή φορά, αντιμέτωπη με την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων ήρθε η πολύπαθη άγρια πανίδα του Έβρου, στην περιοχή μεταξύ Φερών - Αρδανίου, σε απόσταση λίγων μόνο χιλιομέτρων από το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου και τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Natura 2000 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου».47 νεκρά ζώα και ένας Ασπροπάρης που γλίτωσεΜέσα με τέλη Μαρτίου 2024, επί 10 μέρες έγινε μία τιτ
22:54 24/04/2024

Ισπανία: Έρευνα κατά της συζύγου του Σάντσεθ για διαφθορά – Σκέφτεται την παραίτηση ο Ισπανός πρωθυπουργός

mononews.gr
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε απόψε, με επιστολή του που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, ότι «σκέφτεται» την πιθανότητα να παραιτηθεί, αφού έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.
21:29 24/04/2024

Έρευνα: Μόνο 3 στους 10 πολίτες είναι ικανοποιημένοι με το σύστημα υγείας

el.gr
Αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών και της ιατρικής κοινότητας για το σύστημα υγείας αποτυπώνεται σε μεγάλη έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO. Το άρθρο Έρευνα: Μόνο 3 στους 10 πολίτες είναι ικανοποιημένοι με το σύστημα υγείας εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
18:13 24/04/2024

«Έξαλλος» ο Έντι Ράμα με έρευνα του Rai για τη συμφωνία Αλβανίας – Ιταλίας για το μεταναστευτικό

onalert.gr
Έρευνα του ιταλικού δημόσιου καναλιού Rai Tre, για την δημιουργία κλειστών κέντρων στην Αλβανία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Έντι Ράμα. The post «Έξαλλος» ο Έντι Ράμα με έρευνα του Rai για τη συμφωνία Αλβανίας – Ιταλίας για το μεταναστευτικό appeared first on OnAlert.
15:28 24/04/2024

ΤikTok: Σε διπλή μέγγενη από ΗΠΑ και Ευρώπη

in.gr
Ψήφισε και η Γερουσία για αναγκαστική πώληση της εφαρμογής από την κινεζική ByteDance – Έρευνα και από Κομισιόν στο TikTok Lite με φόβους για εθισμό των χρηστών
14:02 24/04/2024

Ιδρύεται Κρατική Σχολή Τεχνικών Κινηματογράφου

esos.gr
Προγραμματική Σύμβαση, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Πολιτισμού αναθέτει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και τον καθορισμό των αναγκαίων υποδομών για την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων, υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Υάκινθος. Το ΥΠΠΟ χρηματοδοτεί το έργο προϋπολογισμού 260.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
08:12 24/04/2024

Διασύνδεση αμυντικής βιομηχανίας και ανώτατης εκπαίδευσης-ΣΕΚΠΥ

militaire.gr
«DefencEduNet»: Υπεγράφη το Καταστατικό της «Εταιρείας Διασύνδεσης Αμυντικής Βιομηχανίας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας» Ένα καθοριστικό βήμα για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία έγινε την περασμένη εβδομάδα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του Καταστατικού της Εταιρείας Διασύνδεσης Αμυντικής Βιομηχανίας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας με διακριτικό τίτλο «DefencEduNet» από τα ιδρυτικά μέλη. Στο Καταστατικό του πρώτου Defence Cluster στην Ελλάδα συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Εξοπλισμού (ΣΕΚΠΥ) μαζί με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΤΑ την Εταιρεί
05:11 24/04/2024

ΠΟΕΔΗΝ - Έρευνα: Οι ελλείψεις της δημόσιας Υγείας σε 13 νησιά

thebest.gr
Ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, κλειστές παθολογικές και χειρουργικές κλινικές σε μεγάλα νησιά, αλλά και σοβαρά προβλήματα με το ΕΚΑΒ, διαπιστώνει νέα έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ.
05:05 24/04/2024

Φέτος μία στις 4 οικογένειες θα κάνει Πάσχα στο χωριό – Στα 120 ευρώ η δαπάνη για το γιορτινό τραπέζι

Newsbeast.gr
Η αύξηση του κόστους ζωής φανερώνεται για ακόμη μια φορά στο… πορτοφόλι των πολιτών, αφού το Πάσχα μόνο μία στις 4 οικογένειες θα κάνει διακοπές, ενώ κατά μέσο όρο κάθε νοικοκυριό θα ξοδέψει 120 ευρώ στο πασχαλινό τραπέζι. Το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) πραγματοποίησε έρευνα τον Μάρτιο του 2024 με δείγμα 800 καταναλωτές από όλη την Ελλάδα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι περίπου οι μισές οικογένειες θα αποφύγουν να αγοράσουν γλυκά. Πιο αναλυτικά: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά (26%) δηλώνει ότι θα ταξιδέψει το Πάσχα εκτός των αστικών κέντρων σε χωριό ή νησί. Το ποσοστό αυτό την προηγούμενη δεκαετία έφτανε ακόμα και το 53%. Τα οικογενειακά τραπέζια αυτών
01:04 24/04/2024

Πάμε απο το κακό στο χειρότερο: Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των φαρμάκων που λείπουν από τα ράφια των φαρμαμείων και τα νοσοκομεία!

olympia.gr
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ): Τον Απρίλιο είναι σε περιορισμένη διαθεσιμότητα 234 σκευάσματα (233 τον Μάρτιο) και 51 φάρμακα που εισάγονται μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), από 47 που ήταν τον Μάρτιο. Από αυτά, τα 45 είναι αμιγώς νοσοκομειακά, τα 6 είναι σκιαγραφικά και τα 4 είναι εμβόλια. […] Πάμε απο το κακό στο χειρότερο: Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των φαρμάκων που λείπουν από τα ράφια των φαρμαμείων και τα νοσοκομεία! - olympia
23:28 23/04/2024

Σοκ στο Αγρίνιο: Νεκρός πατέρας δύο παιδιών μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο - Έρευνα για ιατρικές ευθύνες

thetoc.gr
Ο 51χρονος ένιωσε έντονη αδιαθεσία και με σταθμό του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε ξανά στο Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως τελικά κατέληξε.
18:11 23/04/2024

ΙΕΛΚΑ: Τι αλλάζει φέτος στα πασχαλινά τραπέζια – Σταθερή η δαπάνη για αγορές στα 190 ευρώ ανά νοικοκυριό

Newsit
Διαφορετικές διατροφικές συνήθειες θα έχουν φέτος το Πάσχα οι Έλληνες καταναλωτές σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο 2024 με δείγμα 800 καταναλωτές από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ένα στα τέσσερα νοικοκυριά θα ταξιδέψει εκτός αστικών κέντρων για το Πάσχα, τα οικογενειακά τραπέζια θα είναι μικρότερα ... Περισσότερα To άρθρο ΙΕΛΚΑ: Τι αλλάζει φέτος στα πασχαλινά τραπέζια – Σταθερή η δαπάνη για αγορές στα 190 ευρώ ανά νοικοκυριό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
17:01 23/04/2024

Πως θα γιορτάσουν το Πάσχα τα ελληνικά νοικοκυριά – Αγορές, γεύματα, ταξίδια και τιμές – Έρευνα ΙΕΛΚΑ

paraskhnio.gr
Αλλαγές στις πασχαλινές καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων αποτυπώνουν τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο 2024 με δείγμα 800 καταναλωτές από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ένα στα τέσσερα νοικοκυριά θα ταξιδέψει εκτός αστικών κέντρων για το Πάσχα, τα οικογενειακά τραπέζια θα είναι μικρότερα με περισσότερες παρασκευές στο Το άρθρο Πως θα γιορτάσουν το Πάσχα τα ελληνικά νοικοκυριά – Αγορές, γεύματα, ταξίδια και τιμές – Έρευνα ΙΕΛΚΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
15:31 23/04/2024

Με αλλαγές λόγω ακρίβειας θα γιορτάσουν φέτος οι Έλληνες τη Λαμπρή

el.gr
Αλλαγές στις πασχαλινές καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων αποτυπώνουν τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο 2024 με δείγμα 800 καταναλωτές από όλη την Ελλάδα. Το άρθρο Με αλλαγές λόγω ακρίβειας θα γιορτάσουν φέτος οι Έλληνες τη Λαμπρή εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
15:16 23/04/2024

ΒΙΑΝΕΞ: Πιστοποίηση από την TÜV HELLAS για το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πάτρα

Cnn.gr
Μια ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση έλαβε η ΒΙΑΝΕΞ, η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία την Ελλάδα, καθώς το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πάτρα, το οποίο θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της…Περισσότερα...
13:37 23/04/2024

Ιταλία: Έρευνα βασιζόμενη σε αρχαίους παπύρους εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

el.gr
Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στην Νάπολη. Το άρθρο Ιταλία: Έρευνα βασιζόμενη σε αρχαίους παπύρους εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
13:12 23/04/2024

Έρευνα ΕΚΤ: Πρώτοι σε δυσκολία κάλυψης των στεγαστικών αναγκών τους οι Έλληνες

Newsit
Δυσάρεστη πρωτιά για τους Έλληνες αποτελούν τα ευρήματα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) καθώς αναδεικνύονται σε «πρωτοπόροι» στην ανασφάλεια κάλυψης των δαπανών στέγασης (ενοίκιο, δόση, λογαριασμοί ΔΕΚΟ) καθώς και στη σχετική πιθανότητα καθυστέρησης πληρωμής τους εμφανίζονται στην κορυφή της Ευρωζώνης. Οι Έλληνες, με βάση την έρευνα της ΕΚΤ, εμφανίζουν πολύ υψηλότερα ποσοστά συγκριτικά ... Περισσότερα To άρθρο Έρευνα ΕΚΤ: Πρώτοι σε δυσκολία κάλυψης των στεγαστικών αναγκών τους οι Έλληνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
20:01 22/04/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load