Άγιος Γρηγόριος Ε’ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως – Γιορτή σήμερα 10 Απριλίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

00:03 - 10/04/2021

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, τιμά σήμερα, 10 Απριλίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Γρηγόριος, κατά κόσμο Γεώργιος Αγγελόπουλος, γεννήθηκε στη Δημητσάνα το έτος 1745 μ.Χ., από ευσεβείς και ενάρετους γονείς, τον Ιωάννη και την Ασημίνα. Το 1767 μ.Χ. μετέβη στη Σμύρνη, κοντά στον θείο του εκκλησιάρχη Μελέτιο, […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Άγιος Γρηγόριος Ε’: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 10 Απριλίου

Ο Πατριάρχης Κων/πόλεως και Εθνομάρτυρας Γρηγόριος ο Ε΄, κατά κόσμον Γεώργιος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1746 στη Δημητσάνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο χωριό του και κατόπιν συνέχισε στην Αθήνα και στην Ευαγγελική Σχολή της Σμύρνης. Το άρθρο Άγιος Γρηγόριος Ε’: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 10 Απριλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Άγιος Γρηγόριος Ε’ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, 10 Απριλίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Τερεντίου, Πομπηΐου, Μαξίμου, Μακαρίου, Αφρικανού και των συν αυτοίς και του Νεομάρτυρος Δήμου ή Δημητρίου αλιέως. Επίσης, σήμερα, μνημονεύουμε το συγκινητικό μαρτύριο του εθνομάρτυρα Γρηγορίου Ε΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος γεννήθηκε στη Δημητσάνα της Αρκαδίας. Το άρθρο Άγιος Γρηγόριος Ε’ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο