Το Άγιο Φως στην Κρήτη το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου

09:26 - 30/04/2021

Κρήτη: Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με την οποία αναφέρει… ότι το Άγιον Φως θα μεταφερθεί το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στον Αερολιμένα Ηρακλείου στις 19:25 αλλά και στον Αερολιμένα Χανίων στις 18:50. Το Άγιο Φως θα παραλάβουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κρήτης από τα δύο αεροδρόμια για την αποφυγή […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Τι γιορτάζουμε σήμερα Μεγάλο Σάββατο;

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, έχουμε την λεγόμενη «1η Ανάσταση», δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο! Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης». Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τ

Διαβάστε το στο pronews.gr

Καιρός σήμερα 1 Μαΐου: Η πρόγνωση για το Μεγάλο Σάββατο

Καιρός σήμερα 1 Μαΐου: Δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ για το πώς θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 1 Μαΐου.

Διαβάστε το στο pagenews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο