Η Ανάσταση του Κυρίου – Γιορτή σήμερα 2 Μαΐου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

00:06 - 02/05/2021

Γιορτή σήμερα: Σήμερα, 2 Μαΐου, εορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ εύχεται σε όλους του αναγνώστες Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλους και ο Αναστάς Χριστός να ευλογεί και να προστατεύει την πατρίδα μας. Χριστός κατελθών προς πύλην Άδου μόνος· Λαβών ανήλθε πολλά της νίκης σκύλα. Οι γυναίκες οι οποίες […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Η Ανάσταση του Κυρίου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια οι Αλεξανδρινοί Αιγυπτιώτες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας. Η Α. Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προέστη της τελετής της Αναστάσεως και προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, μεταφέροντας προς όλους το χαρμόσυνο μήνυμα, «Χριστός Ανέστη!». Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. κ. Νικόδημος Τότκας. Ο

Διαβάστε το στο .romfea.gr

Η Ανάσταση του Κυρίου στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος πανηγύρισε το θεμελιώδες γεγονός της χριστιανικής πίστεως και ζωής, την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Το άρθρο Η Ανάσταση του Κυρίου στη Νέα Ιωνία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο