Τόφου: Tι είναι και γιατί πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας;
19:22 - 16/05/2021
Το τόφου είναι ένα προϊόν από σόγια, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις κουζίνες χωρών της Άπω Ανατολής, αλλά και μεταξύ των χορτοφάγων και των vegans.
Για να φτάσουμε στην τελική μορφή του τόφου, στα γνωστά δηλαδή λευκά τετράγωνα, πρώτα θρομβώνεται το γάλα σόγιας, διαδικασία η οποία οδηγεί στον διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα. Στη συνέχεια, τα προκύπτοντα πήγματα πιέζονται, δίνοντάς μας την τελική μορφή.
Και γιατί να φάω εγώ αυτό το πράγμα;
Μα φυσικά γιατί αποτελεί πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Όχι μόνο είναι χαμηλό σε θερμίδες, με μόλις 123 θερμίδες τα 100 γρ., αλλά επιπλέον περιέχει 8 από τα απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό, γεγονός που το κάνει ιδανικό
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Έχετε κορωνοϊό; Τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας
H κυρία Κατερίνα Α. Χρέμου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Υπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος ΜΗΤΕΡΑ, δίνει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για όσους διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με σημαντικά tips για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της COVID-19 που επηρεάζουν την όρεξη
Διαβάστε το στο