Άγιος Αθανάσιος ο Νέος, ο Θαυματουργός επίσκοπος Χριστιανουπόλεως – Γιορτή σήμερα 17 Μαΐου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

00:10 - 17/05/2021

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, του Νέου, του Θαυματουργού και Επισκόπου Χριστιανουπόλεως τιμά σήμερα, 17 Μαΐου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Αθανάσιος γεννήθηκε στην Καρύταινα της Γορτυνίας περί το 1640 μ.Χ. (κατά άλλους στην Κέρκυρα το 1664 μ.Χ.) και το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος Κορφηνός. Οι γονείς του ονομάζονταν Ανδρέας και Ευφροσύνη […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Άγιος Αθανάσιος ο Νέος, ο Θαυματουργός: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 17 Μαΐου

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Άγιος Αθανάσιος γεννήθηκε στην Καρύταινα της Γορτυνίας περί το 1640 μ.Χ. (κατά άλλους στην Κέρκυρα το 1664 μ.Χ.) και το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος Κορφηνός. Οι γονείς του ονομάζονταν Ανδρέας και Ευφροσύνη και είχαν ακόμη τρία τέκνα. Υποθέτουμε πως τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στην γενέτειρά του και στην συνέχεια μάλλον φοίτησε στην περίφημη σχολή της μονής Φιλοσόφου και αργότερα, ως κληρικός, στην Κωνσταντινούπολη. Το άρθρο Άγιος Αθανάσιος ο Νέος, ο Θαυματουργός: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα 17 Μαΐου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Άγιος Αθανάσιος ο Νέος, επίσκοπος Χριστιανουπόλεως: Ο βίος και το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου που γιορτάζει σήμερα

O Άγιος Αθανάσιος Χριστιανουπόλεως, ο Θαυματουργός, γεννήθηκε στην Καρύταινα γύρω στο 1640 μ.Χ. και το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος Κορφηνός. Η καταγωγή του ήταν από την Κέρκυρα και οι γονείς του ονομάζονταν Ανδρέας και Ευφροσύνη. Τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε στην γενέτειρά του και στη συνέχεια φοίτησε στην περίφημη Σχολή της γειτονικής Μονής Φιλοσόφου. Το άρθρο Άγιος Αθανάσιος ο Νέος, επίσκοπος Χριστιανουπόλεως: Ο βίος και το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου που γιορτάζει σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο