Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι – Γιορτή σήμερα 21 Μαΐου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

00:14 - 21/05/2021

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τιμά σήμερα, 21 Μαΐου, η Εκκλησία μας. Ως γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο και το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ωστόσο η άποψη που επικρατεί φέρει τον Μέγα Κωνσταντίνο να έχει γεννηθεί στη Ναϊσό της Άνω Μοισίας (σημερινή Νις της Σερβίας). […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Μεγάλη γιορτή - Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη: Ποιοι είναι οι Ισαπόστολοι που εορτάζουν σήμερα

Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία - Τιμάται σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.Περισσότερα...

Διαβάστε το στο NewsBomb

Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτή σήμερα 21 Μαΐου: O Τίμιος Σταυρός

Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτή: Μέσα στα μεγαλόπνοα σχέδια του Μ. Κωνσταντίνου για την εδραίωση του Χριστιανισμού εντάσσεται και η απόφασή του να αποστείλει τη μητέρα του Ελένη στα Ιεροσόλυμα, για την αναζήτηση και εύρεση του Τιμίου Ξύλου του Σταυρού, και, ευρύτερα, για την ανάδειξη των Αγίων Τόπων, όπου έζησε, μαρτύρησε, σταυρώθηκε, τάφηκε και αναστήθηκε ο Χριστός, και τους οποίους οι καταστροφές από τον χρόνο, τους πολέμους, αλλά και η ζηλοφθονία των Εβραίων, είχαν σκεπάσει και αποκρύψει ολότελα. Το άρθρο Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτή σήμερα 21 Μαΐου: O Τίμιος Σταυρός εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο