Ποια ήταν τα άλλα 6 ονόματα της Κωνσταντινούπολης;

11:54 - 28/05/2021

Η Πόλις εάλω… αφού πολιορκήθηκε από τους Μωαμεθανούς 7 φορές και αλώθηκε μετά από 7 εβδομάδες από τον έβδομο Σουλτάνο των Οσμανιδών.  Ήταν 2.00μμ το μεσημέρι στις 29 Μαΐου 1453, όταν έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης, που σήμανε και το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η σκληρή πολιορκία από τον οθωμανικό στρατό του σουλτάνου Μωάμεθ Β’, ... Περισσότερα To άρθρο Ποια ήταν τα άλλα 6 ονόματα της Κωνσταντινούπολης; δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Μεγάλη ημέρα σήμερα : Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ’ όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την […] The post Μεγάλη ημέρα σήμερα : Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης appeared first on NewSide.gr.

Διαβάστε το στο Newside.gr

Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σαν σήμερα το 1453 η Πόλις εάλω...

Διαβάστε το στο Gazzetta

29 Μαΐου 1453: Σαν σήμερα η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η Πόλις εάλω: Η «μαύρη» επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης 29 Μαϊου 1453: Σαν σήμερα έγινε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Τα οθωμανικά στρατεύματα υπό τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’ καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη μετά από πολιορκία 53 ημερών, δίνοντας τέλος στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαϊου 1453. Το άρθρο 29 Μαΐου 1453: Σαν σήμερα η Άλωση της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Κωνσταντινούπολη: Ποια ήταν τα άλλα 6 ονόματα της Πόλης

Ο… μυστηριώδης αριθμός 7

Διαβάστε το στο ekriti.gr

29 Μαΐου 1453: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης Τρίτη 29 Μαΐου 1453, 8:00 η ώρα το πρωί. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, καταπληγωμένος, καταματωμένος, με ξεσκισμένα ρούχα, κραυγάζει σαν Χριστός σταυρωμένος: «Η Πόλη πάρθηκε και εγώ ακόμα ζω; Δεν υπάρχει κανένας χριστιανός για να πάρει το κεφάλι μου;» (Από το «Χρονικό» του Γεωργίου Σφραντζή). Πέρασαν κιόλας πεντακόσια εξήντα οκτώ χρόνια από την Άλωση της Πόλης που ήταν το τελευταίο μεγάλο κέντρο του αρχαίου, του αθάνατου ελληνικού πολιτισμού. Της Πόλης που η άλωσή της σήμανε το τέλος μιας μακράς και ένδοξης ιστορίας.Η Κωνσταντινούπολη συγκέντρωνε την εποχή της ακμής της μαζί με τα προάστια 1.000.000 κατοίκους. Τις παραμονές της άλ

Διαβάστε το στο alexpolisonline.com
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Newsit

Φόρος εισοδήματος: Στα επόμενα 5 φορολογικά έτη μεταφέρονται οι ζημιές επιχειρήσεων – Παραδείγματα

Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τους Σπαρτιάτες - Πού θα κατευθυνθούν οι «ορφανές» ψήφοι μετά τον αποκλεισμό

Super League 1: Το σόου του Ελίασον στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός και τα highlights από τις γκέλες των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Κασσελάκης: Η βεβαιότητα για ποσοστό άνω του 20% και το άνοιγμα στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους

Βουλγαρία, Ιταλία και στο βάθος ΗΠΑ βλέπει η ΔΕΗ για συνεργασίες και μελλοντικές επενδύσεις

Τραγικό τροχαίο στην Ημαθία - Νεκρός 36χρονος που έπεσε με το αυτοκίνητο του σε αρδευτικό κανάλι