Tο Εθνικό Αστεροσκοπείο «καίει» την κυβέρνηση: «Δεν χρησιμοποίησαν το IRIS 2.0 στη Βαρυμπόμπη- Χάθηκε η πρόβλεψη»
15:27 - 08/08/2021
Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως ο κρατικός μηχανισμός ήταν προετοιμασμένος, η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς ανάρτηση του Meteo.gr «καίει» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν ζήτησε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών την ενεργοποίηση του IRIS 2.0 για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.
Με λίγα λόγια, ένα σημαντικό «όπλο», ένα επιχειρησιακό εργαλείο, το IRIS 2.0, που προβλέπει σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωση της πυρκαγιάς δεν ενεργοποιήθηκε για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.
Το Meteo.gr σε ανάρτησή του τονίζει πως πραγματοποίησε «εκ των υστέρων πρόγνωση» και προσθέτει ότι «η πρόγνωση που θα μπορούσε να είχε παράσχει επιχειρησιακά το IRIS 2.0 εάν είχε ζητηθεί βρίσκετα
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr