ΦΑΝΑΡΙ: Νέος Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

16:46 - 26/08/2021

ΦΑΝΑΡΙΟΝ: Κατόπιν της οικειοθελούς παραιτήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κ. Γερμανού εκ της θέσεως του Αρχιερατικώς Προισταμένου Σταυροδρομίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, ως Αρχιεπίσκοπος και Ποιμενάρχης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, την ουτωσί κενωθείσαν θέσιν ανέθεσεν εις τον Σεβ. Μητροπολίτην Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέαν, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του εν τη μεγαλωνύμω Κοινότητι […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Νέος Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου

Κατόπιν τῆς οἰκειοθελοῦς παραιτήσεως τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κ. Γερμανοῦ ἐκ τῆς θέσεως τοῦ Ἀρχιερατικῶς Προϊσταμένου Σταυροδρομίου, ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος, ὡς Ἀρχιεπίσκοπος καί Ποιμενάρχης τῆς Ἁγιωτάτης Ἀρχιεπισκοπῆς Κωνσταντινουπόλεως, τήν οὑτωσί κενωθεῖσαν θέσιν ἀνέθεσεν εἰς τόν Σεβ. Μητροπολίτην Σαράντα Ἐκκλησιῶν κ. Ἀνδρέαν, ὁ ὁποῖος ἀναλαμβάνει τά καθήκοντά του ἐν τῇ μεγαλωνύμῳ Κοινότητι μέ τήν ἀρχήν τοῦ νέου ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους, ἤτοι τήν 1ην ἀρχομένου μηνός Σεπτεμβρίου. Το άρθρο Νέος Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο