LIVE: Το Ύστατο Χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη – Στην αγκαλιά της κρητικής γης ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης

13:32 - 09/09/2021

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Υστατο χαίρε στον μεγάλο Ελληνα, τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη. Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο πλευρό της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Προστασίας του […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

«Τον αντρειωμένο μην τον κλαις»: Συνόδευσαν τον Μίκη Θεοδωράκη στην αγκαλιά της κρητικής γης με δάκρυα και ριζίτικα

Ο τελευταίος των μεγάλων που γνώρισε η Ελλάδα, ο Μίκης Θεοδωράκης, αναπαύεται πλέον στην αγκαλιά της κρητικής γης. Όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία, τάφηκε στον Γαλατά Χανίων, στο χωριό που γέννησε τον παππού και τον πατέρα του, το χωριό των παιδικών του χρόνων και το μέρος που εμπνεύστηκε και συνέθεσε τον Επιτάφιο. Όλη η ... Περισσότερα To άρθρο «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις»: Συνόδευσαν τον Μίκη Θεοδωράκη στην αγκαλιά της κρητικής γης με δάκρυα και ριζίτικα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε το στο

Μίκης Θεοδωράκης: Αθάνατος! Στην αγκαλιά της κρητικής γης ο σπουδαίος Έλληνα- ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μίκης Θεοδωράκης βρίσκεται στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του Γιάννη στον Γαλατά Χανίων - Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη τραγουδησε το τραγούδι «Το Παλικάρι» και αποχαιρέτησε τον πατέρα της: «Θα είσαι πάντα ζωντανός στις καρδιές όλων των ανθρώπων, μα περισσότερο στη δική μου την καρδιά»

Διαβάστε το στο thebest.gr

Αντίο Μίκη: Στην αγκαλιά της κρητικής γης ο μεγάλος Έλληνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη,  με την εξόδιο ακολουθία να ψάλλεται στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων. Αμέσως μετά, η σορός του θα μεταφερθεί στο κοιμητήριο και ο μεγάλος Έλληνας θα αναπαυτεί κοντά στους γονείς του και τον αδελφό του, Γιάννη. Με τον τρόπο που ήθελε, ο Μίκης έγραψε τον επίλογο μιας συναρπαστικής και ταραχώδους επίγειας […]

Διαβάστε το στο dete.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο