Του Σταυρού: Τι γιορτάζουμε- Γιατί νηστεύουμε από λάδι και οι παραδόσεις στην Ελλάδα

16:18 - 13/09/2021

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζεται με λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. Την μέρα αυτή γιορτάζεται η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Χριστός μας. Η Αγία Ελένη, το 326 μ.Χ. πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει τον Θεό για τους θριάμβους του γιου της, Μεγάλου […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζεται σήμερα - Γιατί νηστεύουμε από το λάδι - Ποιοι γιορτάζουν

Tου Σταυρού: Τι γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου  - Ο βασιλικός και το προζύμι της χρονιάς

Διαβάστε το στο

Tου Σταυρού: Τι γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου - Γιατί νηστεύουμε από το λάδι - Ο βασιλικός και το προζύμι της χρονιάς

Η Υψωση του Τιμίου Σταυρού είναι μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας

Διαβάστε το στο thetoc.gr

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζεται σήμερα – Γιατί νηστεύουμε από το λάδι – Ποιοι γιορτάζουν

Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών. Το άρθρο Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζεται σήμερα – Γιατί νηστεύουμε από το λάδι – Ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Του Τιμίου Σταυρού: Τι γιορτάζουμε σήμερα - Γιατί νηστεύουμε το λάδι

Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα

Διαβάστε το στο ekriti.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο