Αρχάγγελος Μιχαήλ: Ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας

17:08 - 07/11/2021

Πριν από 65 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η γιορτή των Αρχαγγέλων στις 08 Νοεμβρίου, ως η επίσημη αεροπορική γιορτή, η οποία τιμάται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μονάδες. Το άρθρο Αρχάγγελος Μιχαήλ: Ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε Περισσότερα στο ekklisiaonline.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Πολεμική μας Αεροπορία σήμερα γιορτάζει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα...

Διαβάστε το στο Zougla

Οι ευχές από Μητσοτάκη στην Πολεμική Αεροπορία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τις δικές του ευχές στην Πολεμική Αεροπορία που γιορτάζει σήμερα. «Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην πατρίδα. Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία», έγραψε στο Twitter. Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην πατρίδα. Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία. pic.twitter.com/2HbOnGA07y — Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 8, 2021 Όλες οι […] The post Οι ευχές από Μητσοτάκη στην Πολεμική Αεροπορία appeared first on Militaire.gr.

Διαβάστε το στο militaire.gr

Κύπρος: Πραγματοποιήθηκαν οι επίσημοι εορτασμοί για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στην Αεροπορική Βάση της Πάφου, έδρα της 55 Σμηναρχίας Μάχης, οι επίσημοι εορτασμοί για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Το άρθρο Κύπρος: Πραγματοποιήθηκαν οι επίσημοι εορτασμοί για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.

Διαβάστε το στο el.gr

Σήμερα τιμάται ο Αρχάγγελος Μιχαήλ - Γιατί θεωρείται προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας;

Πριν από 65 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η γιορτή των Αρχαγγέλων στις 08 Νοεμβρίου, ως η επίσημη αεροπορική γιορτή, η οποία τιμάται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μονάδες. Ο  Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου είναι και ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό δε χέρι τους, είθισται να κρατούν μια σφαίρα , η οποία συμβολίζει τον κόσμο. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλ

Διαβάστε το στο pronews.gr

Ν. Παναγιωτόπουλος – Κ. Φλώρος: Μηνύματα για την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

O υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας και ο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για την ημέρα εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας «Σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα…

Διαβάστε το στο politik.gr

Δένδιας για γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Σας ευχαριστούμε

Δένδιας για γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Η Πολεμική Αεροπορία τιμά σήμερα τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Το μήνυμα του ΥΠΕΞ για τη σημερινή εορτή.

Διαβάστε το στο pagenews.gr

Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ: Οι προστάτες των ανθρώπων

Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία τιμά τη σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπόλοιπων ασωμάτων και ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Την ημέρα αυτοί εορτάζουν όσοι φέρουν τα ονόματα Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Άγγελος, Σεραφείμ, Σταμάτης, Στρατηγός, Ταξιάρχης και Πανορμίτης. Πρόκειται για τη σύναξη, τη συνάθροιση δηλαδή των πιστών, που θέσπισε η Ορθόδοξη […]

Διαβάστε το στο evros24.gr

Το μήνυμα Δένδια για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

"Σας ευχαριστούμε"

Διαβάστε το στο patrasevents.gr

Δένδιας: Το μήνυμα για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

Μήνυμα για τον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Χρόνια πολλά... The post Δένδιας: Το μήνυμα για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας appeared first on GRTimes.gr.

Διαβάστε το στο grtimes.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ekklisiaonline.gr

Στέψη Βασιλιά Καρόλου Γ’: Ο Όρκος στην Εκκλησία και οι Ορθόδοξοι Ύμνοι (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΥΡΩΝΑΣ ΤΩΡΑ: Εκκλησία και λαός υποδέχτηκαν την ευωδιαστή Τιμία Κάρα του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ της Κυριακής του Παραλύτου

Τελέστηκε το Σαρανταημερο Μνημόσυνο του Γέροντος Εφραιμ Δικαιου

ΛΑΡΙΣΑ: Παράκληση στον Άγιο Νικηφόρο τον λεπρό στις 17 ΜαΪου – Εσπερινό κήρυγμα

Εορτολόγιο Κυριακή 7 Μαΐου 2023