Παν/μιο Hopkins: Τα lockdown μειώνουν την θνητότητα μόνο κατά 0,2% - Ποιος θα πληρώσει για την καταστροφή της Ελλάδας;
10:32 - 03/02/2022
Το «υπερόπλο», όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι το lockdown, αλλά και οι περιορισμοί σε σχολεία και κοινωνικές συναθροίσεις μειώνουν τη θνητότητα από τον κορωνοϊό κατά μόνο 0,2%!
Αυτό τονίζει μελέτη του έγκριτου Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το οποίο προσθέτει επίσης ότι το lockdown έχει «τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος».
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μέτρα καραντίνας που εφαρμόστηκαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας της Covid, μείωσαν τη θνητότητα από την COVID-19 σε πολύ μικρό βαθμό, κατά 0,2% σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν είχαν αξιοσημείωτη επίδραση στο ποσοστό των θανάτων από κορωνοιό.
Ο
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr