ΕΚΠΑ: 185 χρόνια από την ίδρυσή του

09:04 - 03/05/2022

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνει σήμερα 185 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του, στις 3 Μαΐου 1837. Ιδρύθηκε λίγα μόλις χρόνια μετά τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Ήταν το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, έως τις αρχές του 20ού αιώνα, το οποίο παρείχε στην ελληνική κοινωνία, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, διπλωματούχους επιστήμονες στην ιατρική, στις ανθρωπιστικές και φυσικομαθηματικές επιστήμες, τη νομική και τα οικονομικά, την εκπαίδευση, καθώς και στον κλήρο.

Διαβάστε Περισσότερα στο naftemporiki.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

ΕΚΠΑ: 185 χρόνια από την ίδρυσή του

Το ιστορικό κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φωταγωγείται σήμερα με ειδικό φωτισμό, αναδεικνύοντας συμβολικά τη σημασία του «φωτός της Παιδείας»

Διαβάστε το στο in.gr

ΕΚΠΑ: 185 χρόνια από την ίδρυσή του

Σήμερα, 3 Μαΐου 2022, το ιστορικό κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φωταγωγείται με ειδικό φωτισμό, αναδεικνύοντας συμβολικά τη σημασία του «φωτός της Παιδείας», ενημερώνει ο πρύτανης.

Διαβάστε το στο neolaia.gr

Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ: 185 χρόνια από την ίδρυση του ιδρύματος

Σαν σήμερα [3 Μαΐου], πριν από 185 χρόνια, ιδρύθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (συντομογραφία ΕΚΠΑ), όπου το 1837 δέχθηκε τους πρώτους σπουδαστές του. Αυτό το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, έως τις αρχές του 20ού αιώνα, το οποίο παρείχε στην ελληνική κοινωνία, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, διπλωματούχους επιστήμονες στην ιατρική, […] The post Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ: 185 χρόνια από την ίδρυση του ιδρύματος appeared first on e-dimosio.gr.

Διαβάστε το στο e-dimosio.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ naftemporiki.gr

Βρούτσης: Ιστορικές στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό

Οδ. Αθανασίου: Οι πρώτοι κάτοικοι στο Ελληνικό, μέχρι τα Χριστούγεννα του 2026

Αν όχι η Ούρσουλα, τότε ποιος: Μητσοτάκης, Ντράγκι και 5 ακόμη πιθανοί υποψήφιοι

Ποιους βάζει στο στόχαστρο η εφορία

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

Ποιες κυρώσεις; Σε υψηλό εξαετίας οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν