Μαγδαληνή Παυλίδου, 107 ετών: «Η Γενοκτονία των Ποντίων όπως την έζησα – Άκουγα φωνές και νόμιζα ότι ακόμη για μένα φώναζαν οι Τούρκοι»

17:06 - 19/05/2022

Μαγδαληνή Παυλίδου, 107 ετών: «Η Γενοκτονία των Ποντίων όπως την έζησα – Άκουγα φωνές και νόμιζα ότι ακόμη για μένα φώναζαν οι Τούρκοι» Η Μαγδαληνή Παυλίδου, από τα Ούζαλα του Πόντου, 107 ετών σήμερα, είναι μία από τις τελευταίες μάρτυρες της Γενοκτονίας των Ποντίων. Γεννημένη το 1915, ξεριζώθηκε από τον Πόντο το 1922, φεύγοντας με καράβι από την Σαμψούντα με προορισμό την παλιά Ελλάδα. […]

Διαβάστε Περισσότερα στο diaforetiko.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Μαγδαληνή Παυλίδου, 107 ετών: «Η Γενοκτονία των Ποντίων όπως την έζησα – Άκουγα φωνές και νόμιζα ότι ακόμη για μένα φώναζαν οι Τούρκοι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Η Μαγδαληνή Παυλίδου, από τα Ούζαλα του Πόντου, 107 ετών σήμερα, είναι μία από τις τελευταίες μάρτυρες της Γενοκτονίας των Ποντίων. Γεννημένη το 1915, ξεριζώθηκε από τον Πόντο το 1922, φεύγοντας με καράβι από την Σαμψούντα με προορισμό την παλιά Ελλάδα. Σήμερα ζει στα ορεινά της Δράμας, στο χωριό Χαριτωμένη. Αν και πέρασε σχεδόν ένας αιώνας από τα θλιβερά γεγονότα του... The post Μαγδαληνή Παυλίδου, 107 ετών: «Η Γενοκτονία των Ποντίων όπως την έζησα – Άκουγα φωνές και νόμιζα ότι ακόμη για μένα φώναζαν οι Τούρκοι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Διαβάστε το στο newsitamea.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ diaforetiko.gr

Παναγιώτης Πετράκης: «Πιστεύω πολύ στον Χριστό κι εκεί εναποθέτω όλες μου τις ελπίδες»

Ο άντρας μου, μου κάνει παρατήρηση αν μια μέρα δεν βαφτώ. Τί να κάνω;

Γιος Παναγιώτη Φασούλα – Κέρδισε τον καρκίνο, έκλεισε τα 22, και είναι ολόιδιος ο μπαμπάς του

Πουλάνε σαν τρελά: Ανάρπαστα έγιναν τα πλαστικά καλαμάκια σε πανηγύρι

Έξαλλη η Μαρία Ιωαννίδου με την Google : «Μου προσθέτει 15 χρόνια. Εγώ νομίζω ότι μικροδείχνω, τουλάχιστον 10 χρόνια κάτω»

H Ιωάννα είναι 26 χρονών και είναι η νέα δασκάλα των Αρκιών που διδάσκει στον μοναδικό μαθητή