Αγίου Πνεύματος: Τι συμβολίζει η ημέρα – Τι γιορτάζουμε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου

13:22 - 11/06/2022

Την Δευτέρα (13/06) η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και την Αγία Τριάδα εν γένει. Τι συμβολίζει η ημέρα. Την επομένη της Πεντηκοστής, ημέρα Δευτέρα, η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και την Αγία Τριάδα εν γένει. Συγκεκριμένα, η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε την Κυριακή, ωστόσο, γιορτάζουμε ξεχωριστά και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Η εορτή της Πεντηκοστής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος. Μάλιστα, ο ιερός υμνογράφος αποκαλεί την Πεντηκοστή τελευταία εορτή από πλευράς αναπλάσεως και ανακαινίσεως του ανθρώπου: «Την μεθέορτον πιστοί και τελευταίαν εορτήν εορτάσωμεν φαιδρώς, αύτη εστί Πεντηκοστή, επαγγελίας συμπλήρωσις κα

Διαβάστε Περισσότερα στο lamianow.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Αγίου Πνεύματος γιορτή: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live- Τι γιορτάζουμε σήμερα 12 Ιουνίου

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων με τον Εσπερινό της Γονυκλισίας - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 07.00 - Κυριακής της Πεντηκοστής με τη γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας. Το άρθρο Αγίου Πνεύματος γιορτή: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live- Τι γιορτάζουμε σήμερα 12 Ιουνίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Αγίου Πνεύματος τι γιορτάζουμε: Μεγάλη γιορτή αύριο 13 Ιουνίου

Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, πενήντα μέρες μετά την ανάστασή Του και δέκα μέρες μετά την ανάληψή Του. Το άρθρο Αγίου Πνεύματος τι γιορτάζουμε: Μεγάλη γιορτή αύριο 13 Ιουνίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ lamianow.gr

«Θρυλικό» break στην Βαρκελώνη

Λαμία : “Που πήγαν 16.5 εκατομμύρια ευρώ;” – διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη δημοτική αρχή ανακοίνωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Βίντεο)

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Στα ύψη η τιμή των πρώιμων κερασιών από το Φραντζή / Τι λέει ο Πρόεδρος των παραγωγών – BINTEO

Στα ύψη η ενδοοικογενειακή βία στην Εύβοια: Μόνο στη Χαλκίδα σημειώθηκαν 22 περιστατικά – ΒΙΝΤΕΟ

Τσικνής: “Θα έπρεπε να είναι εκτός πινάκων ο Κατσικογιάννης – Μας γυρίζει στα πέτρινα χρόνια η σημερινή διαιτησία”