Σαν Σήμερα Δευτέρα 04/07

09:02 - 04/07/2022

ΓΕΓΟΝΟΤΑ π. Χ. 362 Ο Επαμεινώνδας νικά στη Μαντίνεια τους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους, χρησιμοποιώντας τον σχηματισμό της λοξής φάλαγγας. Τραυματίζεται όμως θανάσιμα. μ. Χ. 1776 Ο Τόμας Τζέφερσον διαβάζει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Μέσα από τις φλόγες της επανάστασης των αποικιών εναντίον της μητροπολιτικής Βρετανίας γεννιούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 1909 Συγκροτείται στην […] The post Σαν Σήμερα Δευτέρα 04/07 appeared first on Empisteutiko.gr.

Διαβάστε Περισσότερα στο empisteutiko.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Σαν σήμερα 5 Ιουλίου 2022

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. 1316: Διεξάγεται η Μάχη της Μανωλάδας στην Κοίλη Ηλεία, μεταξύ των στρατευμάτων του Λουδοβίκου της Βουργουνδίας και του Φερδινάνδου της Μαγιόρκας για τον έλεγχο του Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Ο Λουδοβίκος θα επικρατήσει και θα παραμείνει κυρίαρχος του Πριγκιπάτου. 1610: Ο Βρετανός έμπορος από το Μπρίστολ, Τζον Γκάι, μαζί με άλλους 39 άποικους φεύγουν από το Μπρίστολ για τη Νέα Γη στον Καναδά. 1687: Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας, όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της Μηχανικής και το νόμο της Βαρύτητας. 1821: Δύναμη 36 τουρκικών πλοίων κανονιοβολεί τη Σάμο και επιχειρ

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr

Σαν σήμερα - 5 Ιουλίου

Γεγονότα 1770: Αρχίζει η ναυμαχία του Τσεσμέ μεταξύ της Ρωσικής και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. 1811: Η Βενεζουέλα ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

Διαβάστε το στο lykavitos.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ empisteutiko.gr

Στην εντατική ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Υπέστη έμφραγμα

Live: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή

ΕΕΣ: Μεγάλη ανοιχτή συναυλία για το κοινό στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ Σερρών

Μαίρη Χρονοπούλου: Μυστήριο με τα αίτια θανάτου της – Δεν βρέθηκε ποτέ το ματωμένο νυχτικό

Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Με ποια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε

Καρέ καρέ η δράση της συμμορίας που «ξάφριζε» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία – Βίντεο ντοκουμέντα