Θεσσαλονίκη: Μαθητές έδωσαν νέα ζωή σε τρόφιμα, που θα κατέληγαν στα απορρίμματα
10:34 - 10/07/2022
Εκατοντάδες κιλά τροφίμων που θα κατέληγαν στα απορρίμματα, «κακομούτσουνα» φρούτα και λαχανικά, δεν άλλαξαν απλώς μορφή μέσα από τη μεταποίησή τους, αλλά έγιναν η πρώτη ύλη μόρφωσης, επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης μαθητών της Α’ Λυκείου στο 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη. Ενήλικες στην πλειονότητα τους -άλλοι σκληρά εργαζόμενοι σε δύσκολες δουλειές, άλλοι με οικογενειακές υποχρεώσεις και οικονομικά βάρη- οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» με το έργο «Το 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ στηρίζει δημιουργώντας».
Οι δράσεις του έργου στη σύλληψή τους ήταν απλές, έδωσαν όμως ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό και πολυεπίπεδο, εμπνέοντας τους ίδιους τους συμμετέχοντες και δίνοντάς το
Διαβάστε Περισσότερα στο grtimes.gr