Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Η μεγαλοπρεπής τελετή στέψης και πότε θα γίνει

13:22 - 09/09/2022

Με τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ Β», ο επί 70 χρόνια διάδοχος πρίγκιπας Κάρολος ανακηρύχθηκε αυτομάτως και ελέω θεού Βασιλιάς - ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, όπως είναι πλέον η επίσημη προσφώνησή του. Η στέψη του Βρετανού μονάρχη είναι μια μεγαλοπρεπής τελετή, μοναδική στην Ευρώπη, με μεγάλη προετοιμασία, της οποίας οι κανόνες χρονολογούνται πολλούς αιώνες πριν. Σε συνδυασμό με την μακρά περίοδο πένθους η οποία θα τηρηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, η στέψη του Κάρολου δεν αναμένεται να γίνει σύντομα. Ενδεικτικά, η στέψη της Ελισάβετ Β’ έγινε το 1953, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την ανακύρηξή της σε βασίλισσα. Ωστόσο, ο νέος βασιλιάς, ο 73χρονος Κάρολος, αναμένεται να προτιμήσε

Διαβάστε Περισσότερα στο lamianow.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Οταν χόρευε τον σιγανό στην Κρήτη και γευόταν τα καλλιτσούνια

Ο βασιλιάς Κάρολος διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με την Κρήτη την οποία επισκέφθηκε στις 2 από τις 3 επίσημες επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Διαβάστε το στο in.gr

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Το πρώτο διάγγελμα στο λαό της Βρετανίας (video)

Η 9η Σεπτεμβρίου 2022 είναι ακόμα μία ημερομηνία που γράφεται στην παγκόσμια Ιστορία, καθώς ο Κάρολος Γ’ απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο λαό της Βρετανίας ως βασιλιάς, μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ. The post Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Το πρώτο διάγγελμα στο λαό της Βρετανίας (video) appeared first on pressaris.gr.

Διαβάστε το στο pressaris.gr

Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’: Όλες οι λεπτομέρειες της τελετής στέψης του νέου μονάρχη

Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’: Όλες οι λεπτομέρειες της τελετής στέψης του νέου μονάρχη 09/09/2022 Η στέψη του νέου μονάρχη της χώρας δεν λαμβάνει χώρα αμέσως μετά τον θάνατο του προκατόχου του θρόνου, προκειμένου να τηρηθεί μια περίοδος πένθους και να δοθεί η ευκαιρία να διοργανωθεί η τελετή. Η Ελισάβετ Β’, που έγινε βασίλισσα την ημέρα που πέθανε ο πατέρας της στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, όμως η στέψη της πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1953, δηλαδή 15 μήνες αργότερα μπροστά σε πάνω από 8.000 προσκεκλημένους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Ο νέος βασιλιάς, ο 73χρονος Κάρολος αναμένεται να προτιμήσει «μια πιο γρήγορη και πιο μικρή στέψη», σύμφωνα με τον Μπομ

Διαβάστε το στο filathlos.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ lamianow.gr

«Θρυλικό» break στην Βαρκελώνη

Λαμία : “Που πήγαν 16.5 εκατομμύρια ευρώ;” – διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη δημοτική αρχή ανακοίνωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Βίντεο)

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Στα ύψη η τιμή των πρώιμων κερασιών από το Φραντζή / Τι λέει ο Πρόεδρος των παραγωγών – BINTEO

Στα ύψη η ενδοοικογενειακή βία στην Εύβοια: Μόνο στη Χαλκίδα σημειώθηκαν 22 περιστατικά – ΒΙΝΤΕΟ

Τσικνής: “Θα έπρεπε να είναι εκτός πινάκων ο Κατσικογιάννης – Μας γυρίζει στα πέτρινα χρόνια η σημερινή διαιτησία”