Ιός Δυτικού Νείλου: 254 κρούσματα και 22 θάνατοι – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

15:44 - 27/09/2022

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 27/09/2022 (ώρα 11.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια πενήντα τέσσερα (254) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν εξήντα έξι (166) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ογδόντα οκτώ […] Το άρθρο Ιός Δυτικού Νείλου: 254 κρούσματα και 22 θάνατοι – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.

Διαβάστε Περισσότερα στο eleftherostypos.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ιός του Δυτικού Νείλου: 254 κρούσματα στην Ελλάδα έχουν σημάνει «συναγερμό»

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Τρίτης, η εβδομαδιαία έκθεση για τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου έχουν διαγνωστεί συνολικά 254 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων ... Περισσότερα To άρθρο Ιός του Δυτικού Νείλου: 254 κρούσματα στην Ελλάδα έχουν σημάνει «συναγερμό» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε το στο Newsit

Ιός Δυτικού Νείλου: 22 θάνατοι και 254 κρούσματα στην Ελλάδα

Σε συνολικά 254 ανέρχονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα ενώ 22 άτομα έχουν πεθάνει όπως επισημαίνει στη σχετική του εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση ο ΕΟΔΥ. Από τα 254 τα 166 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 88 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 19 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 22 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικία

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στα 254 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 19 νέα κρούσματα.

Διαβάστε το στο neolaia.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ eleftherostypos.gr

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο πρώτος… τελικός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος – Τι ώρα και που θα δούμε το ντέρμπι 

Σεπόλια: Εμπρησμός σε σούπερ μάρκετ τα ξημερώματα

Κίνηση: Τροχαία στον Κηφισό έφεραν μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα

Βομβαρδισμοί στη Γάζα – Η Γερουσία των ΗΠΑ εγκρίνει νέα βοήθεια στο Ισραήλ

Μεγάλη ανατροπή με τα POS – Πότε θα υπάρξει «κούρεμα» των χρεώσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Η αβάσταχτη ελαφρότητα… Κασσελάκη