Ικαρία: Πέθανε η κυρά του αργαλειού σε ηλικία 112 ετών

11:30 - 06/04/2023

Σε ηλικία 112 ετών έφυγε χθες από τη ζωή η κυρά του αργαλειού Ιωάννα Πρωίου - Δημητριάδου.Σε ηλικία 112 ετών έφυγε χθες από τη ζωή η κυρά του αργαλειού Ιωάννα Πρωίου - Δημητριάδου.Είχε γίνει γνωστή, για την τέχνη της αλλά και για την ηλικίας της, καθώς το νησί βρίσκεται στη blue zone με τις περιοχές των μακροβιότερων σε ηλικία κατοίκων, στο κόσμο. Είχε δώσει αμέτρητες συνεντεύξεις σε ξένα και ελληνικά μέσα […]

Διαβάστε Περισσότερα στο thecaller.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ιωάννα Πρωίου: Πέθανε η Ικαριώτισσα «Κυρά του αργαλειού» – Σε ηλικία 112 ετών

Η φήμη της είχε εξαπλωθεί εκτός Ελλάδας

Διαβάστε το στο

Πέθανε η Ικαριώτισσα «Κυρά του αργαλειού», Ιωάννα Πρωίου - Δημητριάδου σε ηλικία 112 ετών

Η Ικαρία αποχαιρετά την κυρά του αργαλειού, την κ. Ιωάννα Πρωίου Δημητριάδου.Πλήρης ημερών και εμπειριών έφυγε στα 112 χρόνια της η θρυλική υφάντρα της Ικαρίας, η Ιωάννα Πρωίου Δημητριάδου. Δεδομένου ότι η Ικαρία φημίζεται για τη μακροζωία των κατοίκων της, η θρυλική μαστόρισσα του αργαλειού είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης. Παρά τα χρόνια της διατηρούσε το δικό της εργαστήρι αργαλειού στο χωριό Ράχες της Ικαρίας και συνήθιζε να πειράζει τους περαστικούς που την επισκέπονταν να δουν αν ζει, με τη φράση «τι θέλετε και με καθυστερείτε, μια χαρά είμαι, αλλά έχω πολλή δουλειά στον αργαλειό μου και χασομερώ, άντε γεια σας……». Η Ιωάννα Πρωίου Δημητριάδου γεννήθηκε στ

Διαβάστε το στο ieidiseis.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ thecaller.gr

Χειρουργείο και… τέλος η σεζόν για τον Φεράν Τόρες

Για πρώτη φορά ερευνητές παρατήρησαν ορατό σέλας στον Άρη (εικόνες)

Απεγκλωβισμός άνδρα που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Αλωνίσταινα Αρκαδίας

Ρία Ελληνίδου: «Σταμάτησε το γλέντι και φύγαμε απ’ την πίσω πόρτα, μου είπε ο γαμπρός ότι έπιασαν τη νύφη με άλλον»

Η ΕΕ κατηγορεί την TikTok για παραβίαση των ψηφιακών κανόνων για διαφάνεια στις διαφημίσεις

ΤτΕ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από τους δασμούς – Με ικανοποιητικό ρυθμό η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας