Μάτι: «Οι αξιωματικοί παρακαλούσαν για δυνάμεις σαν ένα παιδί που λέει “δώστε μου το παιχνίδι”»

18:07 - 16/05/2023

«Ήταν τρομακτικό το... περπάτημα της φωτιάς» κατέθεσε υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Διαβάστε Περισσότερα στο news.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Φωτιά στο Μάτι: «Οι αξιωματικοί παρακαλούσαν σαν ένα παιδί που λέει δώστε μου το παιχνίδι»

Η μαρτυρία του ανθρώπου που πρώτος βρέθηκε στο Νταού Πεντέλης όπου ξέσπασε η φονική πυρκαγιά που οδήγησε στην εθνική τραγωδία στο Μάτι βρέθηκε στο επίκεντρο της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Μανώλης Τσαλιαγκός, υπάλληλος δήμου Ραφήνας Πικερμίου στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, στην αποκαλυπτική κατάθεση του αναφέρθηκε στα κρίσιμα λεπτά που ο κρατικός μηχανισμός δεν έδρασε με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε 104 ζωές. Οι ελλιπείς δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και το ένα και μοναδικό εναέριο μέσο που πέταξε , σύμφωνα με το μάρτυρα, δεν ήταν ικανά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. «Οι δυνάμεις που επιχειρούσαν εκεί ήταν ελάχιστες. Και αυτό μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα» είπε ο μάρτυρας απευθ

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr

Δίκη για το Μάτι – Μανώλης Τσαλιαγκός: «Οι αξιωματικοί παρακαλούσαν σαν ένα παιδί που λέει «δώστε μου το παιχνίδι» 

Δίκη για το Μάτι:  Τις αγωνιώδεις εκκλήσεις να συνδράμουν τα εναέρια μέσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά και τις προσπάθειες διάσωσης πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί στον πύρινο κλοιό περιέγραψε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Μανώλης Τσαλιαγκός, υπάλληλος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας. «Οι αξιωματικοί ζητούσαν δυνάμεις και ήταν αγανακτισμένοι. […] Το άρθρο Δίκη για το Μάτι – Μανώλης Τσαλιαγκός: «Οι αξιωματικοί παρακαλούσαν σαν ένα παιδί που λέει «δώστε μου το παιχνίδι»  εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.

Διαβάστε το στο eleftherostypos.gr

Δίκη για το Μάτι: Οι αξιωματικοί παρακαλούσαν σαν ένα παιδί που λέει δώστε μου το παιχνίδι για δυνάμεις

«Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που ήταν εκεί ζητούσαν δυνάμεις και ήταν αγανακτισμένοι. Δυνάμεις περίμεναν που δεν ήρθαν ποτέ. Οι δυνάμεις ήταν μηδενικές. Βλέπαμε την απόγνωση ο ένας στα μάτια του άλλου. Η έλλειψη δυνάμεων ήταν το πρόβλημα» κατέθεσε στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι ο Μανώλης Τσαλιαγκός, υπάλληλος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας. Το άρθρο Δίκη για το Μάτι: Οι αξιωματικοί παρακαλούσαν σαν ένα παιδί που λέει δώστε μου το παιχνίδι για δυνάμεις εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.

Διαβάστε το στο paraskhnio.gr

Δίκη Μάτι: «Οι πυροσβέστες παρακαλούσαν για δυνάμεις, όπως ένα παιδί ζητά το παιχνίδι του»

Στις ελλείψεις των επίγειων και εναέριων μέσων, οι οποίες οδήγησαν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που άφησε πίσω της 104 νεκρούς αναφέρθηκε ο Μανώλης Τσαλιαγκός  καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη…Περισσότερα...

Διαβάστε το στο Cnn.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ news.gr

Λευτέρης Πανταζής μέσα από το νοσοκομείο: «Κουράστηκα από τις εμφανίσεις, βραδινές, τηλεοπτικές – Είχα να κοιμηθώ 15 μέρες»

Παραμένουν στους δρόμους οι αγρότες, αλλά δεν θα εμποδίσουν την μετακίνηση των εκδρομέων για τις γιορτές – Η εικόνα των μπλόκων

Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχασε την αδερφή του, Άντα Ζάιντλερ – «Ήταν η ηρωίδα μου, δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο τόσο γενναίο»

Ο δήμος Αθηναίων διοργάνωσε street party με ηλεκτρονική μουσική στα σκαλιά εκκλησίας στο Γαλάτσι

Αποδοκιμάστηκε ο Αυστραλός πρωθυπουργός στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στην παραλία Μποντάι