Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται»

11:00 - 10/06/2023

Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται, ανέφερε σε πρόσφατο κήρυγμά του προς το ποίμνιο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ο ίδιος κάλεσε τους «ευλαβείς Χριστιανούς μας, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων, να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες, που δύνανται να τραυματίσουν την Ενότητα εντός του Σώματος της Εκκλησίας». Όπως σημείωσε ο μητροπολίτης Άνθιμος: «Σύμφωνα με […] Το άρθρο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται» εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.

Διαβάστε Περισσότερα στο eleftherostypos.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Μητροπολίτης Άνθιμος: Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται

Το μήνυμα ότι «η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται» έστειλε κατά το κήρυγμά του προς το ποίμνιο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, καλόντας τους τους «ευλαβείς Χριστιανούς μας, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων, να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες, που δύνανται να τραυματίσουν την Ενότητα εντός του Σώματος της Εκκλησίας». Όπως σημείωσε, «σύμφωνα με τον όσιο Σωφρόνιο του Έσσεξ ο κόσμος δεν χρειάζεται “πολιτική Εκκλησία”, οφείλωμε να τονίσωμε, ότι προφανώς δεν είναι δυνατόν να προσκολληθεί η Εκκλησία σε κανένα πολιτικό σχηματισμό, αλλά ούτε βεβαίως να γίνει αποδεκτή η οπτική της γνησιότητος της χριστιανικής ιδιότητος, μόνο εντός συγκεκριμένου κομματικού συ

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr

Μητροπολίτης Άνθιμος: Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται

Kάλεσε τους πιστούς, «να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες»

Διαβάστε το στο news.gr

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται»

Κάλεσε τους ευλαβείς Χριστιανούς «να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες, που δύνανται να τραυματίσουν την Ενότητα εντός του Σώματος της Εκκλησίας» Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται, ανέφερε σε πρόσφατο κήρυγμά του προς το ποίμνιο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ο ίδιος κάλεσε τους «ευλαβείς Χριστιανούς μας, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων, να απέχουν από πολιτικές έριδες και […] The post Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται» appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Διαβάστε το στο lamianow.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ eleftherostypos.gr

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο πρώτος… τελικός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος – Τι ώρα και που θα δούμε το ντέρμπι 

Σεπόλια: Εμπρησμός σε σούπερ μάρκετ τα ξημερώματα

Κίνηση: Τροχαία στον Κηφισό έφεραν μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα

Βομβαρδισμοί στη Γάζα – Η Γερουσία των ΗΠΑ εγκρίνει νέα βοήθεια στο Ισραήλ

Μεγάλη ανατροπή με τα POS – Πότε θα υπάρξει «κούρεμα» των χρεώσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Η αβάσταχτη ελαφρότητα… Κασσελάκη