Η ΕΕ ετοιμάζεται να θα δώσει 20 δις για όπλα στην Ουκρανία τα επόμενα 4 χρόνια!
06:00 - 20/07/2023
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν πρόταση που προβλέπει τη δαπάνη 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για να προσφερθούν όπλα, πυρομαχικά και άλλη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η πρόταση, η οποία έχει καταρτιστεί από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζουζέπ Μπορέλ, εγγράφεται στο πλαίσιο της προσπάθειας η στήριξη της ΕΕ στο Κίεβο να αποκτήσει πιο μακροπρόθεσμη βάση, έπειτα από περίπου έναν χρόνο που οι Βρυξέλλες σπεύδουν να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες του ουκρανικού στρατού, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022.
Το σχέδιο αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας της Δύσης να προσφέρει στην Ουκρανία πιο μ
Διαβάστε Περισσότερα στο militaire.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Η ΕΕ ετοιμάζεται να θα δώσει 20 δις για όπλα στην Ουκρανία τα επόμενα 4 χρόνια!
Το ευρωπαϊκό ταμείο αυτό έχει ήδη κατανείμει πάνω από 5 δισεκ. ευρώ για να προσφερθεί υποστήριξη στην Ουκρανία. Η περαιτέρω χρηματοδότηση θα καλύψει την περίοδο από το 2024 ως και το 2027.
Διαβάστε το στο pagenews.gr