Μυκόπλασμα πνευμονίας: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα – Τα συμπτώματα και η περίπτωση της Ελλάδας

11:37 - 09/12/2023

Ανησυχία στη διεθνή ιατρική κοινότητα για τα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας στα παιδιά της Κίνας και την παράλληλη αύξηση σχετικών κρουσμάτων και σε ευρωπαϊκές χώρες. Τα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας – κυρίως σε παιδιά – συνδέονται με το βακτήριο που ονομάζεται μυκόπλασμα της πνευμονίας (Μycoplasma pneumoniae), γνωστό στους επιστήμονες, καθώς πρόκειται για κοινή αιτία αναπνευστικών λοιμώξεων, που δίνει εστίες πνευμονίας περιοδικά. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), επιδημίες από μυκόπλασμα πνευμονίας εμφανίζονται κάθε ένα έως τρία χρόνια και ίσως αυτή η χρονιά, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να είναι χειρότερη από άλλες. Η επανε

Διαβάστε Περισσότερα στο lamianow.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Μυκόπλασμα πνευμονίας: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα – Τα συμπτώματα και η περίπτωση της Ελλάδας

Ανησυχία στη διεθνή ιατρική κοινότητα για τα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας στα παιδιά της Κίνας και την παράλληλη αύξηση σχετικών κρουσμάτων και σε ευρωπαϊκές χώρες. Τα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας – κυρίως σε παιδιά – συνδέονται με το βακτήριο που ονομάζεται μυκόπλασμα της πνευμονίας (Μycoplasma pneumoniae), γνωστό στους επιστήμονες, καθώς πρόκειται για κοινή αιτία αναπνευστικών λοιμώξεων, που […] The post Μυκόπλασμα πνευμονίας: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα – Τα συμπτώματα και η περίπτωση της Ελλάδας appeared first on Λόγια-Σταράτα.

Διαβάστε το στο logiastarata.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ lamianow.gr

«Θρυλικό» break στην Βαρκελώνη

Λαμία : “Που πήγαν 16.5 εκατομμύρια ευρώ;” – διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη δημοτική αρχή ανακοίνωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Βίντεο)

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Στα ύψη η τιμή των πρώιμων κερασιών από το Φραντζή / Τι λέει ο Πρόεδρος των παραγωγών – BINTEO

Στα ύψη η ενδοοικογενειακή βία στην Εύβοια: Μόνο στη Χαλκίδα σημειώθηκαν 22 περιστατικά – ΒΙΝΤΕΟ

Τσικνής: “Θα έπρεπε να είναι εκτός πινάκων ο Κατσικογιάννης – Μας γυρίζει στα πέτρινα χρόνια η σημερινή διαιτησία”