Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίζεται το νέο σύμφωνο για μετανάστευση και άσυλο – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

12:46 - 10/04/2024

Σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τίθεται σήμερα Τετάρτη (10/4) το νομοθετικό πακέτο για τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου, που προβλέπει την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της ΕΕ και έναν υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης. Η ψηφοφορία έρχεται μετά την προσωρινή συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου […]

Διαβάστε Περισσότερα στο myvolos.net
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Όλα όσα προβλέπει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. «Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο – την πλήρη αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για τη μετανάστευση. Η Ευρώπη θα διαχειριστεί τη […] Το άρθρο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Όλα όσα προβλέπει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.

Διαβάστε το στο eleftherostypos.gr

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πράσινο φως» για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

«Η Ευρώπη θα διαχειριστεί τη μετανάστευση με ομαλό τρόπο και με τους δικούς μας όρους» τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς - Τι προβλέπει το Σύμφωνο The post Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πράσινο φως» για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου appeared first on Protagon.gr.

Διαβάστε το στο protagon.gr

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ψηφίστηκε το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο έγινε δεκτό από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη. Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο την Τετάρτη όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και […] The post Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ψηφίστηκε το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο appeared first on AEK1924.gr.

Διαβάστε το στο aek1924.gr

Ευρωκοινοβούλιο: Πέρασε το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης – Καθιερώνει την υποχρεωτική αλληλεγγύη των κρατών-μελών

Υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Παρά τις αντιδράσεις, τελικά οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν και τα πέντε νομοθετικά κείμενα που αφορούν στις διαδικασίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών κρίσεων και την προστασία συνόρων. Το Σύμφωνο φιλοδοξεί να καθιερώσει μία νέα, κοινή πολιτική για τη διαχείριση της υποδοχής και της μεταγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε όλο το ευρωπαϊκό μπλοκ, επιδιώκει να δώσει μία ενιαία απάντηση στο ζήτημα του μεταναστευτικού, μετά από περίπου 10 χρόνια κρίσεων και μεμονωμένων απαντήσεων των κρατών μελών στο πρόβλημα. Στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, κομβική θεωρείται η καθιέρωση της υποχρεωτικής αλληλεγγύης,

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ότι θα επιστρέφονται γρήγορα όσοι μετανάστες δεν δικαιούνται παραμονή, με υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών. «Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο – […] The post Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο appeared first on Empisteutiko.gr.

Διαβάστε το στο empisteutiko.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ myvolos.net

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Πως η Μαγνησία άντεξε την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση (εικόνες πριν και μετά)

Ροζ πανσέληνος απόψε και στον Βόλο

Iκανοποίηση Μπασδάνη για την 6μηνη αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Δώδεκα ιστορίες αστέγων σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Βόλου

Σε διαβούλευση η επικαιροποιημένη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Σποράδων

Πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη για τις υγειονομικές δαπάνες – ΠΑΣΟΚ: «Όταν τελειώνει το reality show και αρχίζει η προγραμματική πολιτική δεν ξέρει τα στοιχειώδη»