Το ψωμί lavash και ο ιδιαίτερος τρόπος που φτιάχνεται

21:11 - 11/05/2025

Το λαβάς (lavash) είναι ένα μαλακό, λεπτό και επίπεδο ψωμί, που δεν περιέχει διογκωτικά και παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο σε φούρνο ταντόρ στην Αρμενία. Αν και προέρχεται από εκεί, είναι διαδεδομένο σε ολόκληρη την περιοχή του Καυκάσου, τη δυτική Ασία και γύρω από την Κασπία Θάλασσα. Πέρα από την ξεχωριστή του γεύση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και η παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής του, η οποία συχνά τραβά την προσοχή, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα βίντεο στο Instagram που παρουσιάζει αυτή τη διαδικασία και έχει γίνει viral.

Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Newsbeast.gr

Έκτακτη σύσκεψη στον Ολυμπιακό – Ποιοι φεύγουν, κρούση σε Έλληνα για τον Ιανουάριο

Έλληνας φορ από τη Σκωτία για μεγάλη ελληνική ομάδα – Έφυγε ως αποτυχημένος από την Super League!

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων, 21/12/2025

Τον… διώχνει από τον Παναθηναϊκό ο Μπενίτεθ – «Καψόνι» πριν τον ΠΑΟΚ!

Η Ιορδανία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσική εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα