ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ -Πατριαρχείο Σερβίας: ”ΟΧΙ στην διακοπή της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας”

15:27 - 29/03/2020

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ -Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να μην συμμορφωθεί με τις συστάσεις της πολιτείας για διακοπή της Θείας Λειτουργίας και του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας. «Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα διότι […] Το άρθρο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ -Πατριαρχείο Σερβίας: ”ΟΧΙ στην διακοπή της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας” εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Η Εκκλησία Σερβίας δεν διακόπτει τη Θεία Λειτουργία

«Ενημερώνουμε όλους τους κληρικούς, τις μονές και τους πιστούς, ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα εφαρμόσει αυτές τις συστάσεις, όπως έχει ήδη κάνει στις χώρες της Σερβικής διασποράς, αλλά και σε άλλες περιοχές όπου έχουν ληφθεί ανάλογα μέτρα προστασίας πριν από λίγες ημέρες. Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ούτε θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς, διότι αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να συζητηθεί: είναι η βάση της πίστης μας στον Θεό. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των ακολουθιών στην εκκλησία, θα υπάρχει ένας ιερέας (ή ιερείς) με έναν διάκονο, έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο (σύμφωνα με την ανάγκη και την περίσταση).

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Τελευταίος κατανυκτικός εσπερινός στη Μητρόπολη Βεροίας

Η πρώτη επίσκεψη Ιερώνυμου στον Υπουργό Παιδείας από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Πιερρακάκη

Πρώτα η ενότητα στην Ορθοδοξία- Το κοινό Πάσχα 2025 με τους Καθολικούς και όλο το παρασκήνιο!

Μπορώ να νηστέψω όταν είμαι άρρωστος; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτα η ενότητα στην Ορθοδοξία

Ε.Μασκ κατά Αυστραλίας με αφορμή βίντεο που αποσύρθηκε από το Χ: «Θέλετε να ελέγχετε το διαδίκτυο και την ελευθερία της έκφρασης»